21
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

İlk doğalgaz pompalandı

Isparta üzerinden 110 kilometrelik bir boru hattı ile Antalya'ya gelen doğalgaz, Organize Sanayi Bölgesi'ne ulaştı. Antalya Valisi Alaaddin Yüksel'in katılımıyla gerçekleştirilen törende Organize Sanayi Bölgesi'ne kurulan Doğalgaz İstasyonu yüksek basınç vanasından ilk doğalgaz çıkışı sağlandı.

Botaş tarafından yürütülen çalışmalar sonunda Isparta üzerinden 110 kilometrelik bir boru hattı ile Antalya'ya gelen doğalgaz, Organize Sanayi Bölgesi'ne kurulan Doğalgaz Dağıtım İstasyonu'na ulaştı. Organize Sanayi Bölgesi Doğalgaz İstasyon alanında düzenlenen törenle yüksek basınç vanasındaki ilk doğalgaz havaya bırakıldı. Törene, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, Antalya Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Kemal Özgen ve Botaş yetkilileri katıldı.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Botaş Doğalgaz Proje Sorumlusu Şükrü Çelik, "Doğalgaz Isparta üzerinden 110 kilometrelik boru hattı ile Antalya'ya geldi. 24 Aralık'ta boru hattına gaz vererek ilk testi yaptık ve bir sorunla karşılaşmadık. İlk dağıtım yeri olan Antalya Organize Sanayi Bölgesi'ne 2 bin 854 metrelik boru hattı çektik. Yaklaşık 2 gün sonra dağıtıma başlayacağız" dedi. Doğalgaz projesinin önemine değinen Vali Yüksel, "Doğalgaz, son günlerini yaşadığımız 2005 yılının en önemli yatırımıdır. Bu projeyle Antalya yeni bir enerji yakalamıştır" diye konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise, doğalgazın 2007 bahar aylarında evlerde kullanılabileceğini vurguladı. Türel, "Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından 23 Şubat tarihinde projenin şehir içi ihalesi yapılacak. Büyükşehir Belediyesi, ihaleyi kazanan şirketin yüzde 10 doğal ortağı sayılacak. İhale süresi tamamlandıktan 12 ay sonunda ilk vananın hizmete girmesi gerekiyor. Bu da önümüzdeki 2007 yılının bahar aylarında doğalgazın Antalya'da evlerde kullanılmaya başlaması anlamına geliyor. Hava kirliliğinin yaşandığı bir dönemde doğalgazın Antalya'ya gelmesi önemli" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından davetliler doğalgaz dağıtım istasyonunu gezdi.

.
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2005 Cuma 10:13:10
Güncelleme :1 Ocak 2006 Pazar 10:49:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?