22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

İlk yabancı tapusunu aldı

Türkiye'de yabancılara yönelik mülk satışıyla ilgili sorunun giderilmesinin ardından, Antalya'nın Alanya İlçesi'nde tapusuna kavuşan ilk yabancı Danimarkalı Helge Hansen oldu.

Anayasa Mahkemesi'nin 14 Mart 2005 tarihinde Tapu Kanunu'nun yabancılara mülk satışının önündeki engelleri kaldıran hükmünü iptal etmesinin ardından, uzun süredir tapularını almak için bekleyen yabancılar sonunda tapularına kavuştu. Yabancılara mülk satışı yasağının kalkmasını ardından ilk tapu bugün Alanya Tapu Müdürlüğü'nde verildi. Tapusunu alan 50 yaşındaki Danimarkalı Helge Hansen, çok mutlu olduğunu söyledi. Alanya'ya bağlı Tosmur Beldesi'nde Kurt Safir İnşaat'tan satın aldığı dairenin tapusunu alabilmek için 8 aydır beklediğini belirten Hansen, "Ancak mülk satışıyla ilgili kanunda çıkan sorunların ardından uzun süre beklemek zorunda kaldık. Ancak buna değdi" dedi.

Türkiye'de daire fiyatlarının çok ucuz olduğunu kaydeden Helge, "İspanya'da daire fiyatları Alanya'nın 2-3 katı fazla" diye konuştu. Karikatür krizine de değinen Helge, "Talihsiz bir karikatür krizi yaşandı. Bu ülkemizde küçük bir azınlık tarafından yaşandı. Ben Türkiye'de olmaktan ve Alanya'da yaşamaktan çok mutluyum. Tüm Danimarkalıları Türkiye'de yaşamaya davet ediyorum. Türkiye, Avrupa'nın en güvenilir ülkesi" dedi.

Basın mensuplarının kaç yabancının tapu beklediği yönündeki sorularına ise, Alanya Tapu Müdürü Fikret Ayman cevap vermekten kaçındı.

.
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2006 Perşembe 15:45:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?