21
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

İşte Kabe'nin anahtarı

Antalya'da bir iş merkezi tarafından Kadir gecesi ve Ramazan Bayramı nedeniyle getirilen 800 yıllık "Kabe'nin Anahtarı" vatandaşların ziyaretine sunuldu.

Ramazan ayı etkinlikleri çerçevesinde Antalya'ya getirilen ve kutsal emanetler arasında yer alan 800 yıllık "Kabe'nin Anahtarı" Lara'daki Beyaz Dünya Alışveriş Merkezi'nde ilk kez özel bir izinle sergilenmeye başlandı.

Abbasiler tarafından 12. yüzyılda yapıldığı bildirilen, üzerinde sülüs harflerle Ali İmran ve Fetih surelerinin yazıldığı 500 gram ağırlığındaki anahtar, özel olarak hazırlanan bir kutu içinde sergileniyor. Abbasiler döneminde yapılan 800 yıllık kutsal emanetin şu an Mırız Ailesi himayesinde bulunduğunu belirten Beyaz Dünya Alışveriş Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kurun, anahtarın, Ramazan Bayramı süresince ziyaret edilebileceğini söyledi.

Kurun, anahtarın bir eşinin de Topkapı Müzesi'nde sergilendiğini ifade ederek, "Anahtar Antalya'da ilk kez sergileniyor. Bilindiği gibi bereket getirdiği rivayet edilen Kabe'nin tozlarının saklandığı söyleniyor. Bu anahtarın da gittiği her yere bereket götürdüğüne inanıyoruz. O yüzden Antalya'yı önümüzdeki günlerde bereketli günler bekliyor'' dedi.

.
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2005 Pazartesi 16:28:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?