21
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Konuş Muhtarım Konuş

Güvenlik Mahallesi Muhtarı İsmail Akaya tarafından hazırlanan ve sunulan VTV’de yayınlanan “ KONUŞ MUHTARIM KONUŞ “ programında Muhtarlarla, Antalya Emniyet Asayiş Şubesi müdürleri bir araya gelerek Antalya’da Güvenlik konusunu tartıştılar. Programa Asayişten Sorumlu İl Emniyet Md. Yardımcısı Müjdat Özcan, Asayiş Şube Müdürü Ömer Sezer, Önleyici Hizmetler Şube Müdürü Akif Aktuğ ile mahalle muhtarları katıldı.

Muhtarlar Mahallerindeki vatandaşların asayişle yaşadıkları sorunlarını Asayiş müdürlerine dile getirirlerken sorunlarını da yetkili ağızlara iletme fırsatı yakaladılar. Muhtarlar,“ Hırsızlık, Kapkaç, Parklardaki kötü amaçlı kişilerin çokluğu ile birlikte parkların aydınlatılması konularının çözülmesini bir an önce istiyoruz. “ dediler. Vatandaşlarında canlı telefon bağlantıları ile katıldıkları ve sorunlarını birebir dile getirdikleri programda verimli sonuçlar alınırken, program yaklaşık 3 saat sürdü.

"155 KADAR YAKINIZ"

Emniyet yetkilileri, Antalya’nın çok güvenli bir kent olduğunu ancak fiziki yapısı dolayısıyla her yıl bir Burdur kadar göç aldığını ve hırsızlık olaylarının önüne geçmeye çalıştıklarını ve bu konuda uygulamaya koydukları projelerin var olduğunu ve olmaya da devam edeceğini ve bu tip olayların en aza indirmeye çalıştıklarını belirterek istatistiklerle ortaya koydular. Asayiş olaylarının en aza indirilmesi için vatandaşlara da iş düştüğünü belirten Asayiş Şubesi Müdürleri, “ Bu konuda başta muhtarlarımız olmak üzere vatandaşlarımıza da iş düşmektedir. Bu konuda kendilerinden her zaman destek bekliyoruz. Yaşadıkları ya da bölgelerinde yaşana her türlü olayı bizlere bildirmeleri 155 numarayı aramaları yeterli. Ancak asılsız ihbarların da bizleri mağdur ettiğini ve oluşabilecek bir başka ciddi olayda zaman kaybına yol açtığını belirtmek isteriz..” dediler.

300 KİŞİYE BİR POLİS

Antalya’da 5 bin polisin görev yaptığını 300 kişiye de bir polisin düştüğünü söyleyen emniyet e yetkileri, “ Özverili çalışmalareımız ile emniyet anlamında büyük işler yapıoyoruz. Antalya çok yakında, kameralı siteme geçiyor. Bu tip olayları bu sistem ile çok daha yakından takip edeceğiz.”dediler.
Halil Öncü - Kenthaber / Antalya
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2005 Pazartesi 11:30:13
Güncelleme :26 Eylül 2005 Pazartesi 11:35:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
senol duden IP: 213.74.203.xxx Tarih : 27.09.2005 08:59:18
Çok güzel düşünülmüş bir program.Bence çok acele tüm muhtarların Bilgisayar ortamında onlıne sisteme geçip,Polisimizin aramakta olduğu şahısları onlıne görebilsinler ve polisimize destek olsunlar. Yeni hazırlanan İkametgah bildirme yasasına tüm muhtarlarımızla beraber tüm sivil kuruluşlar bu konuda hükümetimize destek vermelidirler.