21
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Konyaaltı'nda dev proje

Antalya merkez Konyaaltı Belediyesi sınırları içinde bulunan 5 kilometrelik Boğaçayı kıyı şeridi rekrasyonu için start verildi. 2006 yılında başlayacak proje tamamlandığında 100 hektar alan genişliğinde olan 5 kilometrelik kıyı bandı yeşil alanlarla çevrili yürüyüş alanları ve sosyal tesislerle donatılacak.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, düzenlediği basın toplantısında, Boğaçayı ve çevresi rekrasyon amaçlı Kentsel Tasarım Proje Yarışması hakkında bilgi verdi. Başkan Muhittin Böcek, amaçlarının Boğaçayı kıyı bandını Fransa'da bulunan Sen Nehri'nin kıyı bandıyla eşdeğer hale getirmek olduğunu söyledi.

Projenin 12 Temmuz tarihinde Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylandığını, ardından 18 uygulamasının gerçekleştirildiğini, Boğaçayı içindeki mülkiyet problemlerinin giderildiğini, Devlet Su İşleri tarafından sette çalışmalarının yapıldığını ve 19 gecekondunun yıkıldığını söyleyen Muhittin Böcek, salı günü meslek odaları başkanlarıyla son toplantılarını yapıp, proje için yarışmayı başlatmış olacaklarını ifade etti.

Yarışmanın resmi gazetede yayınlanmasının ardından 60 gün süreyle yarışmaya katılanlarla jüri üyelerinin projelerle ilgili görüşmelerinin yapılacağını ve bu 60 gün sonunda birinci seçilen projenin açıklanacağını kaydeden Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Proje belli olmadığı için maliyet hesaplamasını şu anda yapamıyoruz. Karaman ve Çandır çaylarının birleşerek oluşturduğu Boğaçayı düzenlemesi Kent Parkı ve Konyaaltı sahil düzenlemesinden sonraki en büyük hayalimdi.

Kuş uçuşu 5 kilometre uzunlukta olan ve Konyaaltı sahilinden başlayıp Karaman Köprüsü'nde sona eren sınırlarımız içindeki Boğaçayı, artık taşkınların yaşandığı, çevresine zarar veren başıboş bir akarsu olmayacak. Bizim amacımız, Boğaçayı ve çevresini, Konyaaltı sahil bandıyla birleştirmek ve gittiğimiz zaman gıptayla seyrettiğimiz Fransa'daki Sen Nehri'ne benzetmek" dedi.

Kıyı şeridi yeşil bandı ortalaması 60 metre genişliğe sahip olacak olan Boğaçayı için başlatılan proje yarışması jürisinin Antalya'da bulunan meslek odaları başkanları, Mimarlar Odası, Peyzaj Mimarlar Odası ve şehir plancılarından oluşacağı, üniversiteyi temsilen Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Turgay Neyişçi'nin de jüride bulunacağı bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2005 Perşembe 05:55:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?