7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Köpek katliamına 1971 YTL ceza!

ANTALYA'da, 14 Aralık sabahı sahipsiz 3 köpeği tüfekle 5 el ateş ederek öldüren Halil Altınok'a 1971 YTL para cezası verildi. Savcılık, olayda kullanılan av tüfeğine de el koydu.

Uncalı Semti'ndeki Molla Yusuf Mahallesi 1387 Sokak'ta, 14 Aralık sabahı silah sesleri duyan mahalle sakinleri balkonlara fırladı. Semtte bulunan Konyaaltı İlköğretim Okulu'na 15 metre uzaklıktaki müstakil evde oturan Halil Altınok'un biri dişi, sahipsiz 3 köpeğe tüfekle ateş ettiğini gördüklerini belirten mahalleli, biri beyaz biri siyah olan 2 erkek köpeğin oldukları yere yıkılıp öldüğünü belirtti. Mahalle sakinlerinin katliamı görmesi için çağırdığı Konyaaltı Dostları Derneği Başkanı Nilsu Güleç'in girişimleriyle Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'nden gelen veteriner heyeti, 3 köpeğin ateşli silahla vurularak öldürüldüğü yolunda tutanak tuttu. Mahalle halkı ve dernek yöneticileri semtte bulunan Fatih Polis Merkezi'ne giderek Altınok'tan şikayetçi oldu.

Antalya Valiliği'nden bugün yapılan yazılı açıklamada, Molla Yusuf Mahallesi'nde sahipsiz 3 köpeğe tüfekle 5 el ateş ederek öldüren Halil Altınok'a 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun 13. maddesi uyarınca 1971 YTL para cezası uygulandığı bildirildi. Valilik açıklamasında, “Kanuni istisnalar ile tıbbi ve bilimsel gerçekler ve gıda amaçlı olmayan, insan ve çevre sağlığına yönelen önlenemez tehditler bulunan acil durumlar dışında ilgili kanunun yavrulama, gebelik ve süt anneliği dönemlerinde hayvanlar öldürülemez hükmü uyarınca Antalya Valiliği'nce idari para cezası uygulaması yapıldığı ve ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da av tüfeğine el konularak cezai işlemlere başlanmıştır” denildi.

Açıklamanın sonunda, Antalya’da hayvanlara kasıtlı olarak kötü davrananlar, acımasızca ve zalimce işlem yapanlar, dövenler, aç ve susuz bırakanlar ile her ne gerekçeyle olursa olsun ölümlerine neden olanlar hakkında kanuni muamelelerin kararlılıkla sürdürüleceği ve uygulamaların yakından takip edildiği bildirildi.

 

Dha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2007 Salı 12:45:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?