7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Marco davasına dilekçeli itiraz

Antalya'da 13 yaşındaki İngiliz kız C.M.'ye cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle 8 ay tutuklu kalan Alman uyruklu Marco W.'nin geçen Cuma günü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına tepkiler sürüyor.

C.M.'nin avukatı Ömer Aycan, bugün kararın yeniden gözden geçirilmesi için yazılı olarak müracaatta bulundu. Bugün 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne kararın yeniden gözden geçirilmesi için dilekçeyle başvuran Ömer Aycan, mahkemenin verdiği karara şaşırdıklarını, verilen kararın talihsiz olduğunu söyledi. Bu kararın düzeltilmesi için 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçeyle başvurduklarını belirten Aycan, şöyle konuştu: "Bu dilekçenin ardından alınacak sonuca göre hareket edeceğiz. Eğer 1. Ağır Ceza kararını değiştirmezse 2. Ağır Ceza Mahkemesi kararı gözden geçirecek. İtirazımız kabul edilirse Marco'nun Türkiye'ye gelip gelmeyeceğini çok merak ediyorum."

İngiliz uyruklu C.M.'nin ailesinin bu karara çok üzüldüğünü söyleyen Ömer Aycan, sözlerini şöyle tamamladı: "Bir tarafta taciz edilmiş bir kız diğer tarafta kahraman edilmiş bir erkek var. Alman kamuoyunun onu kahraman ilan etmesini anlayamadım. Kendisi için uçak kiralanmış, belgesel için yüklü miktarda para verileceği söyleniyor. İşçi bir babanın oğlu olan Marco, bu sayede zengin oldu."

iha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 15:58:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?