22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Minicity halka açılıyor

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Minicty'nin işletme hakkının Büyükşehir Belediyesi tarafından alınarak Antalya halkına kazandırıldığının müjdesini verdi.

Başkan Türel, "Minicity'i daha önceki firmadan 7 milyon 500 bin YTL karşılığında alarak halkın kullanımına yönelik bir çalışmaya girdik. Bu paranın 4 milyon YTL'si Kültür Bakanlığımız tarafından karşılanmıştır. Ayrıca her türlü tadilat giderleri firmaya ödenecek meblağdan kesilecektir. Böylelikle Minicity 3 milyon YTL civarında bir paraya Antalya halkına kazandırılmıştır" dedi. Başkan Türel, Minicity'nin ANTEPE tarafından işletmeye açılacağını kaydederek, başta kamu çalışanları olmak üzere öğrenciler dahil birçok kesimin ücretsiz olarak yararlanacağını belirtti. Minicty'nin 24 saat yaşanan bir bölge haline getirilmesinin amaçlandığını söyleyen Türel, "Bu yıl geçtiğimiz yıllardan farklı olarak hobi alanları oluşturuldu. Hobi alanlarında en başta uzaktan kumandalı maket gemi yarışmaları ve uzaktan kumandalı mini otomobil gibi aktiviteler yer alıyor. Ayrıca Minicity içerisinden belirli yaş grubundan çocukların da geçeceği tren planlanmaktadır" diye konuştu.

Öte yandan Minicity'de hummalı bir çalışma sürüyor. Bütün eserler tek tek elden geçirilirken, alanın bakımı yapılıyor. Antalyalılar ile buluşmaya hazırlanan Minicity'de peyzaj ve onarım çalışmaları devam ediyor.

.
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2006 Çarşamba 18:03:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?