21
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

MMO'nun yeni binasının temeli atıldı

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şubesi yeni hizmet binası temel atma töreni gerçekleşti. Şirinyalı Mahallesi'nde bulunan 2 bin 775 metrekare alan üzerinde inşa edilen hizmet binası, önümüzdeki Haziran ayında hizmete girecek.

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şubesi yeni hizmet binasının temeli Şirinyalı Mahallesi'nde atıldı. Temel atma törenine Vali Yardımcısı Fazlı Akgün, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Baro Başkanı Zeki Durmaz, Elektrik Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ayhan Dolanay, CHP İl Başkanı Ömer Melli, ATSO Meclis Başkanı Salim Güllüpınar ve çok sayıda davetli katıldı.

Vali Yardımcısı Fazlı Akgün, yeni hizmet binası ile Makina Mühendisleri Odası'nın mesleki işlevlerinin artacağına değinerek, “LPG'li araçların kontrollerinden, kalorifer kazanlarına, doğalgaz konusuna kadar çok sayıda alanda mesleki eğitim veren ve kente katkı koyacak projelere imza atan MMO'nun yeni hizmet binası çok modern ve güzel bir bina” dedi.

Kendisi de makine mühendisi olan Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman EVcilmen, Makine Mühendisleri Odası'nın geldiği nokta açısından meslek örgütleri içinde ilk sıraları alan bir kurum olduğunu söyledi. Evcilmen, MMO'nun bu noktaya üyelerinin büyük desteği ile geldiğini belirtti.

MMO Şube Başkanı Mustafa Karaman ise yaptığı konuşmada, kamu yararı gözeten bir meslek örgütü olarak yeni hizmet binası ile üyelerine ve kente daha iyi bir hizmet vereceklerini söyledi. Karaman, Makina Mühendisleri Odası'nın yeni hizmet binasının tamamlanmasıyla hem mesleki eğitimlere hem de diğer meslek odalarının da kullanabileceği, kent ve ülke sorunlarının masaya yatırılabileceği bir mekan oluşturacaklarını söyledi. Yeni hizmet binasında 500 kişilik amfi tiyatro salonunun da bulunduğuna dikkati çeken Mustafa Karaman, bina hakkında şunları söyledi: “Bodrum katta sergi ve toplantı salonlarımız, birinci katta restoran ve lokalimiz, ikinci ve üçüncü katta mesleki denetim salonlarımız, idari bölüm ve kütüphane ile internet odası bulunuyor. Dördüncü katı eğitim katı olarak değerlendirdik. Bu kata sadece mesleki eğitimlerimizin gerçekleşeceği bir merkez oluşturacağız. Kentin kültür ve sanatına da katkı sağlayacak sosyal aktivitelere yer verecek bir hizmet binası kentimize ve ülkemize hayırlı olsun” diye konuştu.

Daha sonra protokol üyeleri tarafından önümüzdeki Eylül ayında hizmete girecek hizmet binasının temeli atıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2008 Cumartesi 18:45:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?