22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Muratpaşa'da sanat merkezi açıldı

Muratpaşa Belediyesi tarafından Değirmenönü mevkiindeki eski taş evlerin restore edilmesiyle yapılan Kültür Sanat Merkezi törenle hizmete açıldı.

Kültür-Sanat Merkezi'nde yıl boyunca değişik branşlarda kurslar verilirken, sergilere de ev sahipliği yapacak. Açılış töreninde konuşan Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Antalya'nın turizmin yanısıra bir kültür sanat kenti olduğunu belirtti.

Başkan Evcilmen, "Çeşitli mahallelerde açtığımız kurslar ile yüzlerce insanımız meslek edindi. Mezunlar kurslarda öğrendiklerini gerçek yaşamda aile bütçelerine katkı koymak için kullandılar. Çağlayan, Ermenek, Topçular ve Dutlubahçe Mahallesi içerisinde açtığımız kurs merkezlerimize bugün bir yenisini daha ekliyoruz. Değirmenönü'nde tinerci yuvası haline gelen iki eski taş evi restore ederek Kültür Sanat Merkezi haline dönüştürdük. Kültür Müdürlüğümüz bünyesindeki iki taş evde, resim, Ahşap boyama ve takı kursları, Nikâh salonu yan tarafında da heykel ve seramik kursları devam edecek." dedi.

Konuşmaların ardından Kültür Sanat Merkezi, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, eşi Dilek Evcilmen, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP İl Başkanı Ömer Melli, Muhtarlar Derneği Başkanı Nazif Alp ve konuklar tarafından törenle açıldı. Açılıştan sonra Başkan Evcilmen yapılan havuzlarla yeni bir görünüme kavuşan Değirmenönü Kültür-Sanat Merkezi ile kurs merkezlerindeki kursiyerlerin bahçede açtığı sergiyi gezerek, kursiyerlerle bir süre sohbet etti.

.
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2006 Cuma 10:20:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?