21
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Noel Baba'dan patrikhane tepkisi

Noel Baba Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Karabulut, Patrikhane'nin asıl amacının Türkiye Cumhuriyeti'ne ortak olmak olduğunu ileri sürdü.

Noel Baba Vakfı tarafından 28 Ekim 2005'te başlatılan "Patrikhane Yunanistan'a" imza kampanyası Türkiye çapında devam ediyor. Kampanya hakkında Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında bilgi veren Noel Baba Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Karabulut, Lozan Barış Antlaşması ile birlikte Türkiye'de kalması belli şartlarla kabul edilen Fener Rum Patrikhanesi'nin, bu şartların hiçbirini yerine getirmediğini belirtti.

Kampanyanın 28 Ekim 2005 tarihinde Fener Rum Patrikhanesi önünde başladığını belirten Karabulut, imza kampanyasına şuana kadar 3 milyon vatandaşın katıldığını kampanya sonunda ise bu rakamın 5 milyona ulaşacağını beklediklerini söyledi.

Patrikhane'nin Türkiye'deki metropolitliklerini yeniden aktif hale getirerek edindiği güçle bölgeye yerleşme hedefini güttüğünü öne süren Karabulut, bunu bir örnekle açıkladı. Karabulut, "Patrikhane ayin yapmak için ısrar ettiği Demre'de, yasal izinleri alamayınca halkı kışkırtmış ve halktan topladığı imzaları da Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne sunarak bizi şikayet etmiştir. Patrikhane halkı kışkırtarak ilçede imza kampanyası yapma cesareti göstermiştir" dedi.

Patrikhane'ye Ekümenlik verilmesi ve Ruhban Okulu açılması gibi fikirlere tepki gösteren Karabulut, "Bunları söyleyenler Türkiye'nin cahilleri, çoğunluğu ise demokrasi kavramını kullanarak vatan hainliği yapan görüntüde faziletli kişilerdir. Beyler Patrikhane, Vatikan gibi devlet kurmak istemiyor, kendisinin de söz sahibi olduğu bir devlet modeliyle Türkiye'ye ortak olmak istiyor. Hedef, Atatürk ve Laik Cumhuriyettir" şeklinde iddialarda bulundu.

Başlatılan imza kampanyasının 6-9 Ocak tarihlerinde Antalya'da devam edeceğini, 29 Ocak'ta da İzmir'de sona ereceğini belirten Karabulut, toplanan imzaların Cumhurbaşkanı'na gönderileceğini vurguladı.

.
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2006 Perşembe 15:29:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?