22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Oğrenci velilerine okuma yarışması

Özel Ufuk Anaokulu, öğrenci velilerine yönelik okuma yarışması düzenledi.

Yarışmaya yaklaşık 150 kişi katıldı. Veliler okuldan satın aldıkları 264 sayfalık "Çocuk eğitiminde anne, babaya öneriler" adlı kitabı 45 günde okudu. Kitapta, 'çocuklara nasıl davranılması gerekiyor. Çocuklara hangi davranışlarımızla iyi örnek hangi davranışlarımızla kötü örnek olabiliriz' gibi konular işleniyor.

Veliler daha sonra okumuş oldukları bu kitapla ilgili olan 30 soruluk test sınavına tabii tutuldu. Sınavda büyük heyecan yaşayan veliler, hem kitap okuma alışkanlığı kazandı, hem çocuk gelişimi hakkında bilgi sahibi oldu.

Sınavda yaklaşık 40 dakika ter döken veliler, ortaokul ve lise yıllarındaki sınav hatıralarını tazelemiş oldu. Sınavın sonucu 8 Şubat'ta açıklanacak. Ayrıca ilk 3'e girenlere çeşitli hediyeler verilecek.

Özel Ufuk Anaokulu Müdürü Bayram Şahan, okuma kampanyası düzenlemekteki amaçlarının insanlara okuma aluşkanlığı kazandırmak olduğunu söyledi. Kitap okuma yarışmasını geleneksel hale getireceklerini ifade eden Şahan, "Kitap okuma kampanyamız ile hem insanlara okuma aluşkanlığı kazandırıyoruz hem de okuyanların bilgi sahibi olmalarına vesile oluyoruz. Kampanya hakkında velilerden çok olumlu tepkiler aldık. Şu ana kadar 170'in üzerinde kitap sattık. Sınava 100'ün üzerinde okurumuz katıldı. Amacımız velilerimizin kitap okuma alışkanlıklarını artırmak." dedi.

Kitaptaki içeriğe göre hazırlanan soruları okuldaki sınıf öğretmenlerinin hazırladığını kaydeden Şahan, boşluk doldurma sorularının da yer aldığı sınavda 30 soru sorulduğunu ve velilerin sınavda bir hayli heyecanlı olduklarını belirtti.

Sınavın sonucunu 8 Şubat tarihinde yapacakları yemekli toplantı ile açıklayacaklarını belirten Şahan, dereceye giren velilere ödül vereceklerini ifade etti. Ödül olarak birinciye Cumhuriyet Altını, İlk 10'a girene ise 1'er çeyrek altını vereceklerini anlatan Şahan, ilk 30'a girenlere ise kitap hediye edeceklerini sözlerine ekledi.



.
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2006 Salı 17:00:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?