22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Okul kantininde hijyen taplantısı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Denetim Ruhsat Şube Müdürlüğü tarafından "Okul Kantinlerinde Hijyen" konulu bir eğitim toplantısı düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi Aspendos salonunda düzenlenen toplantıya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Veli Kaya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Deniz Köken, Koruma ve Güvenlik Daire Başkanı Uğurcan Ecemiş, okul müdürleri, okul aile birliği üyeleri, kantin işletmecileri ve çalışanlarıyla aileler katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Denetim Ruhsat Şube Müdürü Tahsin Ataş, okul kantinlerinde hijyenin önemine değindi. Yeni yasayla okul kantinlerinin işletmesinin okul aile birliğine verildiğini belirten Ataş, bu konuda okul aile birliği üyelerine önemli görevler düştüğünü söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak okul kantinlerinde kontrollerin devam edeceğini belirten Ataş, "Kantinlerde satılan gıdaların şartlara uygun olup olmadığı konuları yeterince bilinmiyor. Eğitim çalışmalarıyla aileleri bilgilendireceğiz. Çocukların gelişme çağı olan okul döneminde sağlıklı beslenmeleri büyük önem taşıyor. Burada ailelere de büyük görevler düşüyor. Belediye olarak bu konuda okullara kontrol amaçlı sürekli ziyaret gerçekleştireceğiz" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Deniz Köken ise, 21. yüzyılın en önemli unsurlarından birisinin eğitim olduğuna dikkat çekti. Konuşmasında özellikle kantin işletmecileri ve çalışanlarına seslenen Köken, "Nasıl evinizde çocuklarınıza uygun olmayan yiyecekleri yedirmiyorsanız, okullarda da satış yapmayınız" ifadelerini kullandı.

Akdeniz Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muharrem Certel de konuşmasında, okul kantinlerinde hijyen, gıda saklama koşulları ve gıda zehirlenmelerine yönelik bilgiler verdi. Gıda güvenliği konusunda Alo Gıda Hattı'nın 346 46 00 numaralı telefonunun 24 saat hizmet verdiğini vurgulayan Prof. Dr. Centel, uygunsuz gıda satışı yapan her türlü işletmelerle ilgili şikayetlerin yapılabileceğini söyledi.
Toplantının ardından katılımcılara "Katılım Belgesi" verildi.

.
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2006 Çarşamba 16:07:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?