21
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Okuma yazma bilmeyen kalmayacak

"Antalya'da Okuma Yazma Bilmeyen Kalmasın" Projesi kapsamında düzenlenen kursta başarılı olan 35 kursiyer, Vali Alaaddin Yüksel'in katılımıyla okuma-yazma belgelerini aldı.

Ulusal Eğitime Destek Kampanyası kapsamında gerçekleştirilen "Antalya'da Okuma-Yazma Bilmeyen Kalmasın" Projesi hedefine adım adım ulaşıyor. Proje kapsamında düzenlenen kursa katılan 35 kadın, düzenlenen törenle okuma-yazma sertifikalarını aldı. Suna-İnan Kıraç Eğitim Gönüllüleri Parkı'nda gerçekleştirilen törene, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Atakan Altıparmak, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sezai İrtem, İl Emniyet Müdürü Naciye Ekmekçibaşı ve kursiyerler katıldı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sezai İrtem, "Eğitimin olmazsa olmazı okuma ve yazmadır. Ülkemizde ve Antalya'da hala okuma-yazma bilmeyenler var. 2003 yılında başlayan çalışmalarımız boyunca toplam bin 26 tane okuma-yazma kursu açıldı. Bu kurslara 12 bin 961'i bayan, 3 bin 580'i erkek olmak üzere toplam 16 bin 541 kişi katıldı" dedi.

Açılan kurslar sayesinde yaklaşık 16 bin kişinin okuma-yazma öğrendiğini hatırlatan Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, bu rakamın yeterli olmadığını söyledi.

Dünya ile yarışan bir Türkiye'de eğitim konusunda daha kararlı davranılmasını isteyen Vali Yüksel, "2006'nın başında eğitim konusunda öyle kararlı davranmalıyız ki bu yılın sonuna geldiğimizde 25 bin rakamını yakalamalıyız. İnsanların bazı hakları vardır ama cahil kalma hakkı kesinlikle yoktur. Örneğin ülkemizde kuş gribi ortaya çıktı. Annenin cahilliği yüzünden çocukları öldü. Dünya ile yarışacaksak cahil kalmayı hiç kimse kabul edemez" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kurs sonunda başarılı olan 35 bayana okuma-yazma belgeleri verildi.

.
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2006 Salı 17:00:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?