21
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Sanatçı adaylarının diploma sevinci

İsmail Baha Sürelsan Konservatuarı eğitim ve öğretim yılına başlarken, mezun olan öğrencilere de diplomaları verildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuarı yeni eğitim ve öğretim yılına düzenlenen törenle başladı. Ayrıca, 5 yıllık eğitimin ardından mezun olan 10 öğrenciye de diplomaları verildi. Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği eğitiminin verildiği konservatuar da bu yıl 40 öğrenci eğitim alacak. Hafta içi üç gün saat 18.30 ila 21.00 arasında müzik eğitimi verilecek konservatuar ile ilgili bilgi veren Konservatuar Müdürü Alper Önder, "Yetenek sınavı ile THM 20, TSM 20 olmak üzere 40 öğrenciye eğitim verilecek. Konservatuarımızdan mezun olan öğrencilerin devlet konservatuarlarında da başarılı olmaları bizleri çok sevindiriyor" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Süreyya Köleoğlu ise konuşmasında bir müjde verdi. Konservatuarın eski hal alanına yapımı devam eden Haşim İşcan Kültür Merkezi'ne taşınacağını belirten Köleoğlu, belediye olarak her türlü katkıyı sağlayacaklarını belirtti. Köleoğlu, yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını diledi. Konuşmaların ardından, 5 yıllık eğitimini tamamlayan Türk Sanat Müziği Bölümü'nden 6 ve Türk Halk Müziği Bölümü'nden 4 öğrenci diplomalarını aldı. Yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle törene katılanlara konservatuar öğrencileri tarafından mini dinleti sunuldu.

Törene, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı, Süreyya Köleoğlu, daire başkanları, ünlü bestekar Gültekin Çeki, eski ve yeni öğrenciler katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2005 Salı 14:24:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?