21
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Seyyar kalpazan operasyonu

Antalya'da polis tarafından düzenlenen operasyonla bir parçası orijinal, diğer parçası sahte olarak 2 parça halinde düzenlenen sahte 10, 20 ve 50 YTL'lik banknotları ortadan şeffaf bantla yapıştırıp piyasaya süren bir zanlı yakalandı.

Yakalanan şahsın paraları basmak için aracına kurduğu ve aküden aldığı elektrikle ve güç kaynağıyla beslenen fotokopi makinesinden oluşan düzenek de ortaya çıkartıldı.

Olay, aynı yöntemle hazırlanan sahte 50 YTL'yi 2 gün önce Antalya'nın Serik İlçesi'nde alışveriş yaptığı işyerine vermek isteyen bir şahsın tespit edilmesiyle ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre, Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Şube Büro Amirliği ekipleri, ele geçirilen bir parçası orijinal, diğer yarısı sahte olan parayı veren şahsı, güvenlik kameralarından tespit etti.

Bu kişinin, Antalya merkezde de farklı bölgelerde aynı usulle alışveriş yapan kişi ile aynı şahıs olduğundan şüphelenen polis operasyon düzenledi.

Şüphelinin evinde, otosunda ve bir arkadaşına ait işyerinde arama yapan polis ekipleri, bir kısmı yine 2 parça halinde piyasaya sürülmek üzere hazırlanmış, bir kısmı henüz renkli fotokopi makinesinde basılmış 6 adet değişik seri numaralı sahte 100 YTL, 32 adet değişik seri numaralı sahte 50 YTL, 126 adet değişik seri numaralı sahte 20 YTL, 3 adet değişik seri numaralı sahte 10 YTL ve bu paraların basımında kullanılan bir fotokopi makinesi, sahte para basımında kullanılan güç kaynağı, fırça, boya, A4 renkli fotokopi kağıdı ve sahte paraları ortadan keserek yapıştırdığı falçata, şeffaf bant ile plastik tahta ele geçirdi.

Olayla ilgili olarak gözaltına alınan zanlı, adliyeye sevk edildi.

.
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2006 Perşembe 15:44:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?