21
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Sezer ATSO'yu ziyaret etti

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Özgen'i makamında ziyaret etti.

DSP Genel Başkanı Sezer, dün Alanya İlçesi'nde gerçekleştirdiği temasların ardından bugün Antalya'ya geldi. Sezer, ilk olarak Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Oda Başkanı Kemal Özgen tarafından karşılanan Sezer, Antalya'nın Türkiye ve dünya açısından önemli bir bölge olduğunu ve hükümetin Antalya'ya önem vermesi gerektiğini söyledi.

nemli bir süreçten geçildiğini belirten Zeki Sezer, "Türkiye önemli süreçten geçiyor ve bu geçilen süreçte herkesin üzerine düşen görevi yapması gerekmektedir. Herkes birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederse, aşılamayacak engel yoktur" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mal varlığını açıklamasıyla ilgili söylenenlerin üzücü olduğunu ifade eden Sezer, "Biz mal varlığımızı açıklıyoruz. Hiç kimse de bizi niye açıkladınız diye suçlamıyor. Başbakan mal varlığımı açıklayacağım der gibi konuşmalar yaptı. Daha sonra ise mal varlığının açıklanması yasalara göre suç dedi.

Biz mal varlığımızı açıklıyoruz. Hiç kimse de bizi niye açıkladınız diye suçlamıyor. Onun için mal varlığını açıklamasını Başbakandan bekliyorum. Bu sıkıntılı durumun ortadan kaldırılması gerekiyor. CHP lideri Deniz Baykal da bu kavganın içine girdi. Öteden beri dokunulmazlıkların kaldırılmasını ya da sınırlandırılması gerektiğini söylüyordu. Biz de DSP olarak bu konuyu destekliyoruz. Dokunulmazlık kaldırılmalı veya mutlaka sınırlandırılmalı" diye konuştu.

"Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın kendisi için imar affı çıkarttığı" şeklinde iddialar bulunduğunu vurgulayan Sezer, "Unakıtan'ın iki villasının imar affına uğramış olması kamu vicdanını sızlatıyor. Unakıtan yaptığı açıklamasında 'Ben o villalarda yıllardır oturuyordum' diyor. Haklılığına bir gerekçe olarak gösteriyor. Oysa bu açıklamasıyla 'Ben yıllardır suç işliyorum' demiş oluyor. Bu konuyu da toplumun sağduyusuna havale ediyorum. Siyasetçilerin kendi suçlarını affedecek yasalar yerine toplumu ekonomik ve sosyal açıdan kalkındıracak, geliştirecek yasalara imza atmaları gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Milletvekili dokunulmazlığıyla ilgili açıklamalarda bulunan Sezer, "Önce Baykal kişiye özgü yasalar çıkartılmasına öncülük ederek, Siirt seçimlerinin iptalini sağlayıp, Erdoğan'ın oradan seçime girmesini ve dokunulmazlık zırhına bürünmesini sağlamıştı. Bu da çok yaman bir çelişkidir. Bu çelişki hep akıllarda kalacaktır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2006 Çarşamba 15:15:06
Güncelleme :1 Şubat 2006 Çarşamba 15:19:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?