21
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

SHP'de Alanya krizi

Sosyal Demokrat Halk Partisi (SHP) Alanya İlçe Başkanı Seyfi Sarıgül'ün, AKP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i 'Yılın Başkanı' seçmesinin ardından görevden alınmasının yankıları sürüyor.

SHP Antalya İl Başkanı Kubilay Döşeyen, Parti Yüksek Disiplin Kurulu'nun kararının uygulandığını söyledi. Alanya İlçe Başkanı Sarıgül'ün parti tüzüğü ve programına uygun hareket etmediği gerekçesiyle görevden alındığını ifade eden Döşeyen, "SHP Alanya İlçe Başkanı Seyfi Sarıgül'ün, göreve gelmesinin ardından parti tüzüğü ve programına uygun hareket etmediği izlenmiştir. Sürekli ilçe ve partililerden şikayetler gelmekteydi. İlçe Başkanı beni bir gün yemeğe davet ederek 2005 yılının en iyilerini belirlediklerini ve onlara ödül vermek istediklerini söyledi. AK Parti'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i ödüllendireceklerini söyledi. Ben de böyle bir yemeğin nereden icap ettiğini sordum. Bizim anlayışımıza göre, aynı alanda yaşamadığın insanlara ödül vermek manasızdır. O alanda kimin ne hizmet verdiğini bilemezsiniz. Alanya'da yaşayıp AK Partili Menderes Türel'e ödül vermek siyaseti sulandırmaktır" dedi.

SHP'nin ideolojik olarak AKP ile taban tabana zıt olduğunu dile getiren Döşeyen, "Onların görüşü ile bizim görüşümüzün çatıştığı bir ortamda daha başka işleri olan İlçe Başkanı'nın, kendi işleri ile uğraşması gerektiğini vurguladık. Alanya İlçe Başkanı'nı parti dışı, program dışı ve tüzük dışı hareketlerinden dolayı görevden aldık. Herkes işini yapmak zorundadır. İlçe Başkanı görevini yapmamıştır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2006 Salı 11:08:50
Güncelleme :17 Ocak 2006 Salı 11:11:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?