21
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Suç oranlarında artış yaşandı

Antalya'nın Alanya ilçesinde 2005 yılında suç olaylarında artış yaşandı. Uyuşturucudan tutuklananların oranı bir önceki yıla oranla 5 kat arttı. Önceki yıl uyuşturucudan yakalananların sayısı 26 iken 2005'de rakam 138'e yükseldi.

Evden, işyerinden hırsızlık ve kapkaç suçlarında ise bir önceki yıla oranla önemli düşüş kaydedildi. Polis bölgesinde özellikle adam öldürme, adam yaralama, organize, narkotik suç ve trafik kazalarında artış yaşandı.

İlçe Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, Alanya polisinin bir önceki yıla oranla daha başarılı bir yıl geçirdiğini söyledi. 2005 yılında şahsa karşı işlenen suçlarda artış olduğuna işaret eden Çalışkan, cinayet suçlarının genellikle alkollü şahıslar tarafından işlendiğine dikkat çekti. Önceki yıla oranla olayları aydınlatmada daha başarılı bir yıl yaşadıklarını anlatan Çalışkan, "2005'deki cinayet olaylarında 1 faili meçhul, 2 de faili firar cinayet bulunuyor. Ayrıca yakalama müzekkereli şahısların sayısında artış yaşandı. Özellikle kapkaç suçlarında önemli bir düşüş oldu. Kapkaç olaylarının azalmasında özel güvenlik, sahil güvenlik ve çevik kuvvetin başarılı çalışmaları etkili oldu." dedi.

Turizm bölgelerinde uyuşturucu olaylarının daha fazla olduğunun altını çizen Çalışkan, uyuşturucu olaylarının önceki yıla oranla 2 kat arttığını ifade etti. Suç olayları ile birlikte polisin başarılı çalışmalarının da arttığını vurgulayan Çalışkan, "Geçen yıl 83 adet extacy hap ele geçirmiştik. 2005 yılında ise rekor bir artışla 2 bin 900 adet extacy hap ele geçirdik." diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2006 Çarşamba 16:05:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?