21
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Tapu sorununu Pepe çözecek

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe’nin Kepez Belediyesi’ne yaptığı ziyarette Başkan Erdal Öner tarafından hazırlanan 2B ve tapu sorunu hakkındaki raporlar sunularak, bilgiler verildi.

Kepez Belediyesi sınırları içerisinde 2B arazileri ve tapu iptali davalarının vatandaşlar arasında huzursuzluk yarattığını ve sıkıntılara neden olduğunu ifade eden Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, “Kepez Belediyesi olarak vatandaşlarımızın sorunlarını çözüme kavuşturmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın ayaklarının çamura değmemesi için yollarımızı asfaltlıyor, kaldırımlarımızı yapıyor, Kepez’in çehresini değiştirmek için vargücümüzle çalışıyoruz.

Fakat, belediye olarak aşamadığımız, çözümleri bakanlarımızda olan sorunlarda bulunmaktadır. Bunların başında da 2B arazileri ve tapu iptali davaları gelmektedir. Vatandaşlarımız bu konuda nasıl bir yol izleyeceklerini bilmemekte ve kendileri ile bir araya geldiğimiz sohbetlerde bu sorunun çözümü konusunda bizlerden yardım istemektedirler. Bu sorunun çözümünün bakanlarımızda olduğunu bilmekteyiz. Vatandaşlarımız adına 2B ve tapu iptali davalarının çözümü için Kepez Belediyesi olarak her zaman yanınızdayız, üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi. Başkan Öner ayrıca, 2B ve tapu iptali davaları konusunda hazırladığı raporu da Bakan Pepe’ye sundu.

2B konusunun Meclis’te görüşüldüğünü ve orman arazisi olma özelliğini yitiren bölgelerin bu kapsamdan çıkarılarak tapularının verilmesi yönünde görüşmeler yapıldığını belirten Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, “Hükümet olarak sorun üretmeye değil, çözüm bulmaya geldik. Bu düşünceler içerisinde de yasal düzenlemeler yaparak, yaşanılan sorunlara çözüm buluyoruz. 2B sorunu hakkında da geçmişte orman arazisi görünerek 2B kapsamına alınan ve bugün bu özelliğini yitiren bölgelerin kapsam dışı bırakılması konusunda görüşmeler de bulunuyoruz. Bu konuda yasal düzenlemeler gerekmektedir. Çalışmalarımız devam etmektedir. 2B sorunda çözüme ramak kaldı” dedi.

Tapu iptali davaları konusunda da açıklamalarda bulunan Bakan pepe, “Sunduğunuz raporu inceleyerek, gerekli girişimlerde ve destekte bulunuruz. Amacımız ve görevimiz sorun yaratmak değil, çözüm üretmek ise gerekli çalışma ve girişimleri başlatacağımızdan vatandaşlarımızın hiçbir kuşku ve şüphesi olmamalıdır” dedi. Bakan Pepe, sorunlara çözüm getirecek yasa tasarılarını muhalefetin de desteklemesi gerektiğini vurguladı.

.
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2006 Cuma 11:08:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?