22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Tavuklar başıboş kaldı

Türkiye'nin her yerinde kuş gribi vakası yaşanırken turizmin başkenti Antalya'da, hastalıktan korkan vatandaşlar tavuklarını çuval ile getirerek boş araziye bıraktı.

Antalya'da göçmen kuşların barınağı olan sazlığa bırakılan tavuklardan birisi öldü diğerleri de ölümle pençeleşiyor. 5 yıldızlı otellerin bulunduğu yerleşim alanına yakın olması ve çevrede olayı gören vatandaşların defalarca ihbarda bulunmasına rağmen Tarım İl Müdürlüğü yetkililerinden henüz ilgilenen olmadı.

Daha önceden burada tavuk olmadığını belirten çevre sakinleri, bu tavukların buraya dün sabah bırakıldığını ifade etti. İlk önce bir çuval gördüklerini ifade eden Mikail Akın isimli şahıs, çuvalın içinde tavukları görünce şaşırdığını ve hemen Tarım İl Müdürlüğü yetkililerini aradıklarını söyledi. Akın, tavukları ilk gördüğünde birisinin ağzından salyanın geldiğini ve gagasının yan taraflarında kızarmaların olduğunu, kafa kısmında şişlik olduğunu fark ettiğini söyledi.

İki günden beri hiçbir yetkilinin gelmediğini ifade eden Selamettin Acar isimli vatandaş ise, dünden beri Tarım İl Müdürlüğü ve polise haber verdiklerini ama hiçbir yetkilinin ilgilenmediğini söyledi. Acar, telefona çıkan Tarım İl Müdürlüğü yetkilisinin şu anda oraya gönderecek ekiplerinin olmadığını, tavuk ve kanatlı hayvanlar toplayacak herhangi imkanlarının olmadığını söylediğini ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2006 Çarşamba 17:23:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?