22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Ters yola giren TIR otomobili ezdi

Antalya'nın Alanya ilçesinde meydana gelen trafik kazasında aynı aileden 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Yağmurlu havada gerçekleşen kazada, TIR şoförünün ters yöne girerek kazaya neden olduğu belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, kaza dün akşam saatlerinde Alanya'nın Kargıcak beldesinde meydana geldi. Beldede bir camide imamlık yapan 42 yaşındaki Mesut Gürpınar, ailece 07 N 6786 plakalı otomobilleriyle Mahmutlar'a komşu gezmesine gitmek için yola çıktı. Gürpınar ailesini taşıyan otomobil, D - 400 karayoluna çıktıktan bir süre sonra, karşı yoldan gelen Murat Ataş (42) idaresindeki 34 AU 7970 plakalı TIR'ın kendi şeritlerine girmesiyle kafa kafaya çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle otomobil içinde bulunan Mesut Gürpınar'ın eşi Sanime Gürpınar (35), kızları Rüveyda (12), ağır yaralandı. Büşra Gürpınar ise tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kazada yaralılar ambulanslarla otomobilden çıkarılarak Alanya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanedeki ilk tedavilerinin ardından anne Sanime ile kızı Rüveyda, çekilen tomografilerinin ardından hemen ameliyata alındı.

Baba Gürpınar'ın burun kemiğinin kırıldığı, anne Gürpınar ile büyük kardeş Rüveyda'nın vücutlarının çeşitli yerlerinde kırıklar olduğu öğrenildi. Anne Gürpınar ve kızının hayati tehlikelerinin devam ettiği, yoğun bakımda tedaviye alındıkları öğrenildi.

Etkili olan sağanak yağış ve yol genişletme çalışmaları yapılan D-400 karayolundaki uyarıların yetersiz kalması yüzünden gerçekleştiği iddia edilen kazadaki TIRın şoförü Murat Ataş, olay sonrası ifadesi alınmak üzere Mahmutlar Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Konyalı Gürpınar ailesinin aile ziyaretlerine gitmek için yola çıktığı ancak kaza yaptığını öğrenen ev sakinlerinden Mahmut İlbars, "Evden bize telefon açtılar. Az sonra geleceklerini söylediler. Ardından gelen bir telefonla kaza haberini aldım. Çok üzüldüm." dedi.

 

Ajanslar
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 16:36:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?