22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Turist otobüsü kazası

Antalya yakınlarında 3 gün önce geçirdikleri trafik kazası sorucu yaralanan Alman ve Avusturya uyruklu turistlerden bir bölümü, Almanya'dan gelen ambulans uçakla ülkelerine gönderildi.

Sabah saatlerinde tedavi gördükleri Manavgat Özel Akdeniz Hastanesi'nden sedyelerle alınan 6'sı yaralı, 3'ü refakatçi toplam 9 kişi, ambulanslara konularak konvoy halinde Antalya Dış Hatlar Terminali'ne getirildi. Burada kısa sürede pasaport işlemleri tamamlanan 9 turist, uçağa bindirilmek üzere aprona götürüldü.

Kazanın şokunu halen üzerlerinden atamayan turistlerden Helmut Schikel, tatil için geldikleri Antalya'da trafik kazası sebebiyle zor günler geçirdiklerini; ancak ülkelerine sağ salim dönmekten mutlu olduklarını söyledi. Aynı kazada yaralanan Edith Thamm ise, kaza sonrasında tedavileri süresinde çok iyi bakıldıkları ve ülkelerine dönecek olmalarına sevindiklerini ifade etti. Özel Akdeniz Hastanesi'ndeki kalan 9 yaralının da bugün ya da yarın yine ambulans uçakla ülkelerine gönderilecekleri bildirildi.

Ürgüp'ten Antalya'ya gelen Sami Kalay yönetimindeki 07 YAL 03 plakalı Alman ve Avusturya vatandaşı 33 turisti taşıyan tur otobüsü, bayramın 1. günü akşam saatlerinde Seydişehir-Akseki karayolunun Akseki kavşağı yakınında şarampole yuvarlanmış ve kazada 2 turist ölmüş, 22 turist de yaralanmıştı.

.
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2005 Cumartesi 14:15:24
Güncelleme :5 Kasım 2005 Cumartesi 14:18:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?