21
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Uğur Mumcu anıldı

Bombalı bir suikast sonucu hayatını kaybeden gazeteci-yazar Uğur Mumcu'nun ölümünün 13. yıldönümü nedeniyle Antalya'da tören düzenlendi.

Törende 'Uğur Mumcu Meydanı' krizi yaşandı. CHP, Antalya Barosu, Antalya Gazeteciler Cemiyeti, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından düzenlenen etkinlikte Cumhuriyet Meydanı'na çelenk konuldu. Büyükşehir Belediyesi tarafından kaldırıldığı belirtilen 'Uğur Mumcu' tabelası, CHP Gençlik Kolları tarafından yaptırılarak tekrar asıldı.

Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, öldürülüşünün 13. yılında tüm Türkiye'de olduğu gibi Antalya'da da düzenlenen törenle anıldı. Törene CHP, Antalya Barosu, Antalya Gazeteciler Cemiyeti, ADD ve bazı dernek temsilcileri katıldı. Cumhuriyet Meydanı'na bırakılan çelengin ardından CHP'ye mensup partililer ve İl Gençlik Kolları Meydan Meydanı'na doğru yürüdü.

Meydan Meydanı'nın isminin daha önce Muratpaşa Belediyesi Meclisi tarafından 'Uğur Mumcu Meydanı' olarak değiştirildiği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından kavşak düzenlemesi sonrasında tabelanın yerine yerleştirilmediği iddia edildi. Bu durum üzerine CHP Gençlik Kolları, 2 adet 'Uğur Mumcu Meydanı' tabelası hazırladı. Hazırlanan tabela düzenlenen törenle Meydan Meydanı'na dikildi.

Polis ekiplerinin müdahale etmediği tabela dikme töreninin ardından, partililer meydandan ayrıldı.

.
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2006 Salı 17:41:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?