22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

"Festival Cafesi Söyleşileri" sürüyor

42. Antalya Altın Portakal Film Festivali'ni uluslararası boyuta taşıyan "1. Uluslararası Avrasya Film Festivali"nin konuklarından Amerikalı ünlü senarist-yönetmen Shane Black, "Festival Cafesi Söyleşileri" bünyesinde sinema severlerle buluştu.

İlk yönetmenlik çalışması olan "Kiss Kiss Bang Bang" filmiyle 1. Uluslararası Avrasya Film Festivali'ne katılan senarist yönetmen Shane Black, Migros Alışveriş Merkezi önündeki "Festival Cafe"de hayranlarının sorularını yanıtladı.

Başrollerini Robert Downey Jr., Val Kilmer ve Michell Monaghan'ın oynadıkları "Kiss Kiss Bang Bang" filminin gösteriminin ardından gerçekleşen söyleşiyi izleyenler arasında, yönetmen Mustafa Altıoklar, oyuncu Uğur Polat ve Süleyman Turan da vardı. Sinema kariyerine oyunculukla başlayan Black, yönetmenlikten önce oyunculuk dersi almanın önemini anlattı.

İlk yönetmenlik deneyimi olan filminin 15 milyon dolara mal olduğunu söyleyen Black, "2 yıl senaryoyu beğenecek yapımcı aradım" dedi. Amerikan yapımlarının gişe başarısı konusunda, "Amerikan halkının beğenisi değişken" diyen Shane Black, "Örnek vermek gerekirse 'Pulp Fiction' (Ucuz Roman) ilk başlarda ilgi görmezken sonra patlama yaptı. Türkiye'deki gişe başarısı konusunda fikrim yok" dedi.

Filmin başrol oyuncusu Robert Downey Jr.'ı kendisine Mel Gibson'ın önerdiğini söyleyen yönetmen "Uyuşturucu problemi olması benim için önemli değil. İnsanlara şans vermek gerekli. Gibson aradı ve 'bu oyuncuyu tekrar kazanalım' dedi. Ayrıca, kaybedecek bir şey yoktu" dedi. 1. Uluslararası Avrasya Film Festivali'nin konuğu olarak Antalya'da bulunmaktan çok memnun olduğunu söyleyen Shane Black, gelecek yıl da Altın Portakal'a katılmak istediğini anlattı. Festival otellerinden Hillside Su hakkında ise "Film çekmek için harika bir manzara ve konsepte sahip" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2005 Pazartesi 11:28:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?