22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Aslan Osmanlı'nın aşkını yazdı

Yazar Afife Demirtaş'ın, “Darmadağındı Düşüncelerim” ve “Koyu Siyah Gidişin” adlı iki şiir kitabının ardından “Aslan Osmanlı” adındaki aşk kitabı çıktı. 

Afife Demirtaş, Anfora Yayınevi'nden çıkan ve 2 Ekim'den itibaren kitapçılarda olacak yeni kitabında, yaşanmış bir aşk öyküsünü antalıyor. Kitapta, 1912-1918 sürecinin sosyal, kültürel, siyasi özelliklerinin yansımasında Medine'deki İngiliz esir kampında tutsak olan roman kahramanı Aslan'ın kamp subaylarından birinin karısıyla yaşadığı yasak aşk ve sonrasında esir kampından kaçarak çölde verdiği yaşam mücadelesi konu ediliyor.
Otuz yıllık bilgi birikimlerini ve hayat deneyimlerini edebiyatın süzgecinden geçirerek okurlarına sunduğunu ifade eden Demirtaş, Aslan Osmanlı'da aşk temasını işlerken, özet olarak tarihi bilgiler de verdiğini belirtti. Gençlerin tarihimizi iyi bilmediğini ifade eden Demirtaş, “ Kimileri öğrenmek için de çaba göstermiyor, belirli bir kesim de kasıtlı yapıyor bunu! Bence en önemlisi uzun anlatımlar onları sıkıyor, bu nedenle de okumuyorlar. Şunu da özellikle belirtmeliyim; 'Aslan Osmanlı' tarihi bir roman değildir. Kitabımda aşk temasını işlerken, özet olarak tarihi bilgiler de verdim. Okumayı sevmeyen bir toplum olduğumuzdan yola çıkarak, romanın oylumunu fazla tutmadım. Okuyucunun gözünü büsbütün korkutup, kitaba önyargıyla bakmalarını ve okumaktan kaçınmalarını istemedim. Amacım, yakın tarihimizi bile bilmeyenleri, bir parçacık da olsa bu konularda aydınlatabilmek. 

Antalya Gazetesi”nde altı yıldır köşe yazarlığı yapan Demirtaş, 2002-2004 yıllarında Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin geleneksel olarak düzenlediği Basın-Yayın ve Gazetecilik Başarı Yarışmasında “Güncel Yazı Dalında” Yılın Gazetecisi ödülünü aldı. Yazarın, “Aslan Osmanlı” romanının dışında 2001'de “Darmadağındı Düşüncelerim” 2003'de “Koyu Siyah Gidişin” adlı yayımlanmış iki şiir kitabı bulunmaktadır.
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2006 Pazar 17:03:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?