21
Mayıs
2024
Salı
KÜLTÜR/SANAT

Antalya'da Altın Portakal çoşkusu

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin simgesi haline gelen ve sanatçılarla halkın bütünleşmesini sağlayan geleneksel kortej geçişi sırasında, Antalyalılar sokağa döküldü. Sanatçıları görebilmek için birbirleri ile yarışan vatandaşlar birbirleri ile yarıştı.

Geleneksel olarak düzenlenen festivallerden olan 42. Antalya Altın Portakal Film Festivali dün start alırken, bugün festivalin en önemli etkinliği olan kortej gerçekleştirildi. İlk olarak Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) tesislerinde düzenlenen kokteyle birçok sanatçı katıldı. Kokteylin ardından sanatçılar üzerleri açık lüks otomobile binerek araçların üzerinden halkı selamladı. Yol boyunca sıralanan 7'den 70'e Antalyalı, hayranı olduğu sanatçılara dokunabilmek ve imza alabilmek için adeta birbirleriyle yarıştı.

Korteje, Uluslararası Avrasya Film Festivali'nin uzun metraj film yarışmasında jüri üyesi olan dünyaca ünlü sinema oyuncusu Michael Madsen, Canset, Nurgül Yeşilçay, Hülya Koçiğit, Meltem Cumbul, Fikret Hakan, Süleyman Turan ve karakter oyuncuları katılarak halkı selamladı.

Kortejin en ilgi gören sanatçılarından birisi olan Hülya Koçyiğit vatandaşları selamlarken birçok kişi de sanatçıyı çiçek yağmuruna tuttu. Yaklaşık 1.5 saat süren kortej, tramvay yolundan ilerledi. ATSO tesislerinde başlayan kortej, Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu'nda sona erdi. Bu akşam Yaşam Boyu Onur Ödülleri sahiplerini bulacak.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2005 Pazar 22:10:11
Güncelleme :25 Eylül 2005 Pazar 22:16:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?