21
Mayıs
2024
Salı
KÜLTÜR/SANAT

Catherine Deneuve, festivale geliyor

Fransızların "ulusal gururu" Catherine Deneuve, 1. Uluslararası Avrasya Film Festivali'nin konuğu olarak Antalya'ya geliyor.

Dünyaca ünlü sinema oyuncusu Catherine Deneuve, 42. Antalya Altın Portakal Film Festivali'ni uluslararası boyuta taşıyacak olan 1. Uluslararası Avrasya Film Festivali'ne katılmak üzere Antalya'ya geliyor. 24 Eylül-1 Ekim 2005 tarihleri arasında düzenlenecek festivale katılacak olan güzel yıldıza, "dünya sinemasına yaptığı değerli katkılardan dolayı onur ödülü" verilecek.

Fransız sinemasının saygın yüzlerinden Catherine Deneuve, 1943 yılında Paris'te doğdu. Kameralarla henüz 13 yaşında tanışan oyuncu, Luis Bunuel ve Roman Polanski'nin filmlerinde canlandırdığı karakterlerle sinema seyircisinin hafızasına kazındı. Özellikle Bunuel'in "Bell de Jour-Gündüz Güzeli" filmiyle adı anılmaya başladı.
Ünlü Fransız yönetmen François Truffaut ile de beraber çalışan Deneuve, yönetmenliğini Tony Scott'ın üstlendiği "Hunger"da Susan Sarandon ve David Bowie eşliğinde canlandırdığı biseksüel vampir rolüyle, sinema tarihinin unutulmazları arasında yer aldı.

Lars Von Trier'in ses getiren filmi "Karanlıkta Dans"ta Björk ile birlikte rol alan Deneuve, Fransa'nın en deneysel film yaratıcılarından biri olarak bilinen yönetmen Andre Techine'nin son filmlerinden "Changing Times-Değişen Zamanlar" ve "Köprü üstü Aşıkları"nın yönetmeni Leos Carax'ın "Pola X" filmi ile 1. Avrasya Uluslararası Film Festivali seyircisiyle buluşacak.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2005 Salı 19:41:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?