21
Mayıs
2024
Salı
KÜLTÜR/SANAT

Evhanımlarından bale gösterisi

Antalyalı ev hanımları tarafından kurulan Fındıkkıran Balesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde bale gösterisi yaptı. Kiloları 80 ile 90 arasında değişen balerinlerin gösterisi izleyicilerden büyük alkış aldı.

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Antalya Sütçüler Toplum Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlamaları, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kepez Semt Evi'nde düzenlenen tiyatro gösterisiyle başladı. Kadınların toplum içindeki sorunlarını anlatan oyun, seyircilerden büyük ilgi gördü.

Etkinlik, Antalyalı ev hanımları tarafından kurulan Fındıkkıran Balesi ile sona erdi. Kiloları 80 ile 90 arasında değişen 4 kişilik bale grubu beyaz belerin kıyafetleriyle sergiledikleri gösteri sonrası seyirciler tarafından ayakta alkışlandı. Geçen yıla göre çeşitli sebeplerle sayılarının azaldığını belirten balerinler, "İyi bir performans sergiledik. İstedikten sonra her şey oluyor. Daha hareketli figürler de sergileyebiliriz. Bu yıl çeşitli nedenlerden sayımız azaldı; ama bir kişi dahi kalsak bu gösteriyi yapacaktık" diye konuştu.

Hamile olduğu için gösteride yer alamayan Sema Dilbak ise, "Bu yıl hamileyim, bebek bekliyorum. O yüzden gösteriye katılamadım; ama oynamayı çok isterdim" dedi.

.
Yayın Tarihi : 8 Mart 2006 Çarşamba 18:48:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?