21
Mayıs
2024
Salı
KÜLTÜR/SANAT

Ressam Mustafa Özdemir'den 9. sergi

Ressam Mustafa Özdemir'in, "Acıyı Bal Eyledik" ismini verdiği 9. kişisel yağlı boya resim sergisi, Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) sergi salonunda açıldı.

Çalışan çocukların, hayat kadınlarının, sokak insanlarının dramı, Kurtuluş Savaşı ve doğa resimlerinden oluşan sergide toplam 25 çalışma yer alıyor. Resimlerinde anlaşılırlığı savunduğunu belirten Özdemir, bu duruşunu hayatın her alanında uyguladığını söyledi. Özdemir, "Resme karşı duruşum, Kurtuluş Savaşı'nda Mustafa Kemal Atatürk'ün duruşuyla paralellik göstermektedir. Tabi ki açılımı, emperyalizme karşı oluşumdandır. İnsanın anlaşılır olmasını söylerken, çok net bir sanatçı duruşuna sahip olduğumu düşünüyorum.

Çalışan kadınların dramı, hayat kadınlarının dramı, sokak insanlarının yaşantısından kesitler, ya da doğa manzara resimleri, Kurtuluş Savaşı resimleri, coğrafyaya baktığımda her zaman emperyalizmin ayak izlerini görüyorum. Kendi değerlerimle, alttan aldığım kültürle bütünleşip çalışmalarımı üretiyorum. Önceleri daha klasik değerlerle çalışıyordum. Bundan sonra, Kurtuluş Savaşı, Sarıkamış, Dumlupınar resimlerine ağırlık vereceğim" dedi.

Ressam Mustafa Özdemir'in, yağlı boya resim sergisi 15 Nisan'a kadar ANSAN sanat galerisinde ziyarete açık kalacak.

.
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2006 Salı 12:54:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?