21
Mayıs
2024
Salı
KÜLTÜR/SANAT

Ressam'dan "Kayıp Kent Antalya" sergisi

Ressam Seher Eğri Genç, "Kayıp Kent Antalya" isimli 4. kişisel sergisini (ANSAN) Antalya Sanatçılar Derneği sergi salonunda açtı.

Toplam 17 akrilik ve yağlı boya resmin yer aldığı sergide, sanatçı Antalya'nın en çarpıcı sorunları olan rant uğruna kültürel, tarihi ve doğal güzelliklerin yok edildiğine dikkat çekerek, resimlerinde kendisini bu kentin insanı olarak hissedenleri göreve çağırıyor.

Çalışmalarında sosyal temalara önem veren ressam Genç, bundan önceki sergisinin isminin de "Suda Yangın" olduğunu söyleyerek "Kayıp Kent Antalya"nın bu serginin bir devamı olduğunu ifade etti. Genç, "Neden Antalya Kayıp Kent olduğunu sorarsanız, bu kentte yaşayan insanların bir çoğu Antalya'nın tarihinden, kültür birleşenlerinden habersizdir. Yani yaşadığı coğrafyanın bu tür özelliklerini bilmeyen insanlar için bu kent kayıp bir kenttir. Ben resimlerinde kısa vadeli rant kaygılarından uzak, geçmişi ve geleceğiyle bir bütün olarak daha geniş bir bakış açısı ile bu kentti sahiplenmeye çağırıyorum" dedi.

Sergide Ressam Seher Eğri Genç'in öğrencileri Sena Kıskacıoğlu, Bengisu Yavuzyılmaz ve Şenay Bozdemir'in 8 çalışması yer alıyor. Ressam Seher Eğri Genç'in "Kayıp Kent Antalya" başlıklı resim sergisi, 29 Nisan'a kadar ANSAN sanat galerisinde açık kalacak.

.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2006 Salı 15:26:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?