22
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

Ebru Türel: 41 gündür farklı heyecan yaşıyorum

Özel Antalya Tüp Bebek Merkezi ve ÇİDER ( Çocuk İstiyorum Derneği ) ‘in ortaklaşa düzenledikleri ve Cam Piramit Kongre Merkezinde düzenlenen bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Antalya Tüp Bebek Merkezi doktorlarının tümünün bulunduğu ve konular ile ilgili katılımcılara bilgiler verdikleri toplantıya, Çider ( Çocuk İstiyorum Derneği ) Başkanı Sibel Tuzcu’da katıldı.

Antalya Büyükşehir belediyesi başkanı menderes türel’in eşi ebru türel’in de katıldığı ve bir konuşma yaptığı toplantıya 500’ü aşkın kişi katıldı.

Toplantıya ayrıca Antalya Büyükşehir Belediye Başkanının eşi Ebru Türel’de katılırken bir konuşma yaptı. 500’ü aşkın kişiye bir konuşma yapan Ebru Türel, 41 günlük anne olmanın heyecanı ile bu toplantıda bulunduğunu belirtirken, “ 41 gündür farklı duygular içinde annelik duygusu yaşıyorum. Bu duygu tarifi imkânsız bir şey. Bu arada anne olamayan kişilerin de Antalya’da Op.Dr. Kemal Özgür’ün direktörlüğünde gerçekleştirdikleri merkezde büyük işlere imza atttılarını görüyorum. Çocuk sahibi olmak dünyanın en büyük mutluklularından birisi. Bu sıkıntılar içersinde bekleyen kişilerin sorunlarına çözüm bulmada katkılar sağlayan başta Op.Dr.Kemal Özgür olmak üzere tüm ekibini yürekten kutluyorum. Ayrıca anne olmak isteyen ancak tedavi şansı bulamayanlara da bu tedavi sürecini başlatmalarını ve hızlandırmalarını diliyorum. İnşallah bu güzel duyguyu onlarda tadarlar“ dedi.

Türel ayrıca, bu yıl Şubat ayında devlet tarafından maliyetlerinin karşılanmak üzere çıkarılan kanunla da “ Tüp Bebek tedavisinin devlet tarafından şu an için Bağ-kur emekli sandığı olan kişilere karşılandığını ve yapılacak çalışmalar ile önümüzdeki günlerde SSK’lılarında bundan faydalanmasının sağlanmasının gerektiğini sözlerine ekledi. Çider Başkanı Sibel Tuzcu’nun, “ Gönüllü Anne “ projesini de çok beğendiğini ve Antalya’da bu projeye gerekli desteği vererek , Antalya’da bu proje kapsamında gönüllü anne olacağını ifade etti.

TUZCU: ÇOCUK SAHİBİ OLMAK KADININ EN DOĞAL HAKKI

Çider Başkanı Sibel Tuzcu da yaptığı konuşmasında, 22 yıl boyunca anne olmak için beklediğini ve tedavi sonarsında sağlıklı çocuklara kavuştuğunu ifade ederek, kendisi gibi bekleyen çok sayıda hasta bulunduğunu ve bunun da tedavi ile çözülerek bu hastaların bebek sahibi olabileceklerini ifade etti. Doğru ve iyi bir merkezde bunun başarlı olabileceğini sözlerine ekleyen Tuzcu, “ Özel Antalya Tüp Bebek Merkezi ile açıldığından bu yana birlikte hareket ediyoruz. Karşılıklı desteklerimiz var birbirimize. Kurulduğu yıldan bu yana bizlere destek veren başta Antalya Tüp Bebek merkezi Medikal Direktörü Op.Dr.Kemal Özgür olmak üzere tüm ekibine teşekkür etmek istiyorum. Çocuk sahibi olmak kadının en doğal hakkıdır. Bu tür sorunlar yaşayan tüm insanlara buradan seslenmek istiyorum. Bu mutluluğu ertelemeyin. Bir an önce gerçekten bu işi yapan iyi merkezlere ve başarılı sonuçlar alan merkezleri tercih edin. İşte Antalya’da Özel Anttalya Tüp Bebek Merkezi sizin için bunu başaracak güçte bir ekibe sahiptir“ diye konuştu.

Özel Antalya Tüp Bebek Merkezi Medikal Direktörü Op.Dr.Kemal Özgür de yaptığı konuşmasında toplam 34 personel ile çocuk sahibi olmak isteyenlere hizmet ettiklerini ve 9 tıbbi kadroda, 4 kadın doğum uzmanı, 1 psikiyatrist, 1 Ürolag, 1 anesatezi ve 1 danışman hekim ile hizmet verdiklerini ifade etti. Özgür, “ 2000 yılında kurulan merkezimizde 5 yıllık süre içerisinde 2300’den fazla tüp bebek uygulaması gerçekleştirdik. 2000 yılında 133 olan işlem sayımızı 700’lere çıkardık. Yaklaşık % 50 başarı ile ortalamanın üzerinde bir başarıya sahibiz. Tüm ekibimizle çocuk özlemi içinde bulunan çiftlere hizmete devam ediyoruz. “diye konuştu. Özgür, çocuk sahibi olamayan çiftlerin çekinmeden merkezlerini arayabileceklerini ve her konuda bilgi alabileceklerini de sözlerine ekledi. 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Ebru Türel, Çider Başkanı Sibel Tuzcu’nun ardından Op.Dr.Kemal Özgür katılımcılara Tüp Bebek konusunda bilgiler verdi. Sonrasında sırası ile Merkez doktorlarından Op.Dr. Mete Işıkoğlu, üreme teknikleri ve dondurulmuş embriyo uygulaması, Op. Dr. Murat Berkkanoğlu Tüp Bebek tevdisi kimler için gerekli kadın faktörü hakkında bilgilendirme ve Op.Dr. Haşim Cemal’de sperm yetersizliğine bağlı üreme güçlüğü tedavisi hakkında bilgiler verdi.

Toplantı sonrasında katılımcılar ile doktorlar arasında birebir soru ve cevaplar ile ayaküstü sohbetlerde yapılırken toplantı yaklaşık 3,5 saat sürdü.

Halil Öncü - Kenthaber / Antalya
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2005 Pazar 13:13:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?