22
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

Genç yaşta kalp krizi uyarısı

Özel Antalya Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Afşin Yaveri, son günlerde 40 yaş altı insanlardaki kalp krizi oranının arttığını bildirdi.

Özel Antalya Hastanesi Hayat Kalp Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanları Dr. Afşin Yaveri ile Dr. Altay Tandoğan, Kardiyoloji Uzmanları Doç. Dr. Kenan Minareci ile Doç. Dr. Hasan Pekdemir düzenledikleri basın toplantısında, düzensiz beslenme, sigara kullanımı, yoğun stresten dolayı kalp krizi riskinin arttığına dikkati çekti. Hastanedeki basın toplantısında genç yaştaki kalp hastalarının artışına dikkat çeken Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Afşin Yaveri, hastanede, iki yıl içinde 23 hastaya by-pass ameliyatı yaptıklarını, bunların büyük bölümünün 40 yaş altı hastalar olduğunu vurgulayan Yaveri, şunları kaydetti:
''Son günlerde 40 yaş altı insanlarda kalp krizi artıyor. İnsanlar kendi sağlıklarını ihmal ediyor. Genç yaştaki insanların stres ve sigara ortamından uzak durmaları gerekiyor. Vatandaşlarımız rahatsızlık belirtilerini gördüklerinde, en yakın hastaneye giderek muayene olmalı.''

Yaveri, isminin açıklanmasını istemeyen 26 yaşındaki bir hastanın da, halı sahada futbol oynarken rahatsızlandığını ve arkadaşları tarafından hastaneye getirilerek, yaşama döndürüldüğünü bildirdi. Bu hastanın by-pass ameliyatı ile üç damarının açıldığını vurgulayan Yaveri, ''Erken müdahale, bu hastanın yaşamını kurtardı'' dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2005 Salı 08:21:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?