21
Mayıs
2024
Salı
SAĞLIK

Kanada'da Antalya rüzgarı

ASRM ( Amerikan Üreme Tıbbı Derneği ) tarafından Kanada’da düzenlenen ve yaklaşık 5 bini aşkın Bilim adamının katılımı ile gerçekleştirilen kongreye katılan Antalya Tüp Bebek Merkezi doktorları Antalya’ya döndü. Kongreye Antalya Tüp Bebek Merkez Direktörü Op.Dr.Kemal Özgür ve merkez uzman doktorlarından Op.Dr. Murat Berkkanoğlu katıldı.

- AVRUPA’NIN BİLDİRİ LİDERİ TÜRKİYE

Her yıl düzenlenen ve dünyanın dört bir yanından bilim adamının katıldığı kongreyi değerlendiren Antalya Tüp Bebek Merkez Direktörü Op.Dr.Kemal Özgür, Antalya’nın kongrede ön planda olduğunu belirtirken, Türkiye’nin Avrupa’da tek, dünyada 4. en çok bilimsel katkı sağlayan ülke konumunda yer aldığını söyledi. Özgür, “ Her yıl olduğu gibi bu yıl da bu kongreye ben ve merkez uzman doktorlarımızdan Op.Dr.Murat Berkanoğlu ile birlikte katıldık. 4 bildirimizi burada sözlü olarak sunma fırsatı yakaladık. Kongrenin en ilgi çekici yanı Türkiye’nin Avrupa’dan en çok bildiri sunan ülke konumunda olması idi. Dünyada ise Amerika, Kanada ve G.Kore’den sonra en fazla bilimsel katkıda bulunan ülke Türkiye oldu. Kongrede Tüp Bebek konusunda en son bilimsel gelişme ve teknolojileri birebir tanıma imkânı yakaladık.” diye konuştu. 

-BİNE YAKIN İŞLEM 

Türkiye’den 4 bildiri ile bilimsel anlamda yapılan çalışmalar içerisinde merkez olarak verdikleri önemi anlatan Özgür, Antalya’nın da Tüp Bebek konusunda bir çekim merkezi haline geldiğini ifade etti. Özgür, “ Merkezimiz yoğun bir biçimde çalışmalarını sürdürüyor. Merkezimizde yıllık 1000’e yakın işlem yapılıyor. Verdiğimiz hizmet ve başarılı sonuçlarımız bizi tercih nedeni oluşturuyor. Beş yıl önceki kuruluşumuzda yerel anlamda başladığımız çalışmalarımız ulusal ve hatta uluslararası boyuta geldi. Merkezimize ülkemizin dört bir yanından hastalar tüp bebek işlemi için Antalya' ya gelmektedir. Bölgemizde ve ülkemiz genelinde yaptığımız tanıtım çalışmalarının yanı sıra Almanya’da açtığımız büromuz vasıtasıyla çok sayıda hastaya hizmet ediyoruz“ dedi.

-12 KASIM'DA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILACAK

Antalya Tüp Bebek Merkez Direktörü Op.Dr.Kemal Özgür, hastaları bilgilendirmek ve tüp bebek konusundaki bilinmeyenleri ve merak edilenleri herkesle paylaşmak amacıyla 12 Kasım’da, merkezi İstanbul’da bulunan ÇİDER ( Çocuk İstiyorum Derneği ) ile birlikte bir toplantı düzenleyeceklerini de belirtirken, tüm ilgilenenleri bu toplantıya davet etti. Özgür, “ Toplantımız halkımızın da katılımı ile ücretsiz Cam Piramitte, 12 Kasım 2005 tarihide saat 14.00 gerçekleştirilecek. Toplantımızda tüm doktorlarımız hazır bulunacak ve ÇİDER Yönetim Kurulu da bizlerle birlikte olacak. “Bebek İtiyorum” başlığındaki bu toplantımızı tüm halkımı bekliyoruz. Konu ile ilgili olarak geniş bilgi isteyen vatandaşlarımız merkezimize bizzat başvurarak ya da 0 242 345 47 00 no’lu telefonumuzdan bizlerden bilgi alabilirler. “ dedi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2005 Cuma 12:18:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?