21
Mayıs
2024
Salı
SAĞLIK

Sağlık turizmi daha çok gelişmeli

Sağlık Bakanlığı Turizm Koordinatörü ve Türkiye Gazetesi Hastanesi kardiyoloji doktoru Levent Saraç, Türkiye'nin sağlık turizmi konusunda çok gelişmiş bir ülke olmadığını belirterek, "Özel sektörle bu işi yapmak için arayış içindeyiz" dedi.

Antalya'da 2 gündür devam eden 3. Sağlık Zirvesi'nde "Sağlık Turizmi Açısından Türkiye" konulu bir sunum yapan Dr. Levent Saraç, Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısının her yıl arttığını, ancak turistlerin birinci gözdesinin doğa turizmi olduğunu söyledi. Hedeflerinin sağlık turizmini geliştirmek olduğunu vurgulayan Saraç, "11 Eylül saldırılarının ardından Arap ve Ortadoğu ülkelerindeki insanlar, rahatlıkla sağlık hizmeti alabilecekleri ülkelere gidemiyorlar. Arayış içerisindeler. Kişiler, kendi ülkelerinde elde edemedikleri sağlık hizmetini bulacakları yerlere gidiyorlar. Sağlık turizminin önemli bir parçası da termal turizmdir. Türkiye'nin yüksek kalitedeki termal kaynakları, belli bölgelere kaymış durumda. İklimi farklı bölgelerde farklı özelliklerle termal kaynaklarımız var" diye konuştu.

Hastane dağılımlarının da muhakkak yeniden düzenlenmesi gerektiğine dikkat çeken Dr. Levent Saraç, "Her hastane sağlık turizmine hizmet etmeye uygun olmayabilir. Hastaların Türkiye'ye gelmesindeki en önemli faktör, Türk sağlık kurumlarına güvenirliliktir. Bu sebeple tüm sağlık kurumları, her çalışmasını rapor etmelidir" dedi.
Sağlık turizminin fiyatları konusunda da değerlendirmelerde bulunan Saraç, şunları söyledi:
"Fiyatı düşürelim derken kaliteyi düşürmenin anlamı yok. Yaptığımız hizmetleri yıldızlayıp, fiyatları da ona göre belirlememiz lazım. Şu anda bize gelen hastaların fazlasını karşılayabilecek durumda değiliz. Bu sebeple el ele vermemiz lazım. Gelişmiş ülkeler, Türkiye'den sağlık hizmeti alabilecek duruma gelmeli. Ancak kısa vadede bu mümkün değil. Fakat ikili görüşmelerle belli bir seviyeye geldi. Bu gücümüzü yurt dışında iyi anlatmalı ve mevcut olanaklarımızı iyi kullanmalıyız. Türkiye, sağlık turizmi konusunda çok gelişmiş bir ülke değil. Özel sektörle bu işi yapmak için arayış içindeyiz".

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2005 Cuma 14:18:16
Güncelleme :3 Ekim 2005 Pazartesi 14:21:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?