21
Mayıs
2024
Salı
TURİZM

11 ayda 7 milyon turist

Antalya, 7 milyonuncu turisti törenle karşıladı. Yılın ilk 11 ayı itibariyle Antalya Havalimanı'ndan 7 milyonuncu turist olarak giriş yapan Alman uyruklu Kiewitt ailesi, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel tarafından karşılandı. Kiewitt ailesinin henüz 6 aylık olan bebekleri Leonard ise, basın mensuplarının ilgi odağı oldu.

Geçtiğimiz yıl 6 milyonuncu turisti törenle karşılayan Antalya, bu yıl 7 milyonuncu turiste ev sahipliği yaptı. Almanya'nın Dressen eyaletinden kalkan ve 14.30'da Antalya Havalimanı Dış Hatlar Ay Terminali'ne inen Atlas Jet Havayolları'na ait uçak, Antalya'nın 2005 yılı turizm rekorunu da beraberinde getirdi. Almanya'dan Öger Turla gelen 3 kişilik Alman Kiewitt ailesi, 2005 yılında Antalya'ya havayoluyla gelen 7 milyonuncu turist olarak tarihe geçti.

Almanya'nın Dressen eyaletinde mimarlık yapan Ralf Kiewitt ile bankacı eşi Sybille Kiewiit ve 6 aylık bebekleri Leonard, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel tarafından çiçeklerle karşılandı.

Ailenin 6 aylık bebeği Leonard'a özel ilgi gösteren Vali Alaaddin Yüksel, bebeğin elini öperek "hoşgeldin" dedi. 7 milyonuncu turist olarak tarihe geçen aileye 2006 yılında IC Green Palace Otel'de 1 haftalık konaklama ile yine 2006 senesinde Türkiye'ye gelebilmeleri için Atlas Jet tarafından gidiş dönüş uçak bileti hediye edildi.

Törene Antalya Valisi Alaaddin Yüksel ile birlikte Antalya Havalimanı Mülki İdare Amiri Hayrettin Balcıoğlu, Ay Terminal Genel Müdürü Serdar Yakar ile Devlet Hava Meydanları Antalya Başmüdürü Osman Serdar ve bürokratlar katıldı.

Alman aile, karşılama töreninin kendileri için çok büyük bir sürpriz olduğunu belirterek, "İnişte müthiş bir atmosfer vardı. Böyle bir görüntünün bizler için böyle bir sürprizle bağdaştırılması çok büyük bir mutluluktu" dedi.

Kiewitt ailesi, bundan sonraki yıllarda da tatil için ilk tercihlerinin Türkiye olacağını söyledi.

"ANTALYA TÜRK TURİZMİNİN AMİRAL GEMİSİDİR"
Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, tören öncesinde yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yılın aynı döneminde 6 milyonuncu turiste ev sahipliği yapan Antalya'nın bu yıl sonuna kadar hedefinin 8 milyon, 2006 yılı sonundaki hedefinin ise 10 milyon turist olduğunu ifade etti. Vali Alaaddin Yüksel, Antalya'nın 2010 yılındaki turizm hedefini ise 15 milyon turist olarak açıkladı.

Antalya'nın Türk turizminin yarısı olduğunu söyleyen Vali Alaaddin Yüksel, "Akdeniz çanağında bir Türkiye var. Türkiye'nin amiral gemisi ise Antalya'dır. Antalya'da üç yıl önce 4 milyon turist telaffuz edilirken, bir sonraki yıl 4 milyon 800 bin, sonraki yıl 6 milyon, bugün ise 7 milyon turiste ulaştık. Bunda Havalimanı'ndaki taksiciden Güllük caddesindeki esnafa, polisinden kıyı bandında nöbet tutan jandarmaya, denizde görev yapan sahil güvenlik ekiplerine kadar herkesin emeği var" dedi.

Dünya Turizm Örgütü'nün Antalya ile ilgili rakamlarının yıllar önce gerçekleştirildiğini, Türkiye için 17 milyon turist rakamının aşıldığının altını çizen Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, "Gelecek yıl burada 10 milyonuncu turisti hep birlikte karşılayacağız" diye konuştu.

Açıklamasında Antalya'yı tercih eden ülkeler sıralamasına da işaret eden Vali Alaaddin Yüksel, yıllardır bozulmayan Almanya, Rusya ve Hollanda sıralamasının bu yılda devam ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Almanya 2.5 milyon, Rusya 1.5 milyon turist gönderdi. Hollanda ise üçüncü sırada. Ancak bu 3 ülke bizim için sadece turizm açısından önemli değil. Tarımsal ürünlerin satışı ve ihracatta da gelir yüzdesi bu 3 ülke üzerinde yoğunlaşıyor. Türkiye için her biri çok önemli pazar. Ancak biz bu 3 ülkeyle yetinmeyeceğiz."

Antalya'da turizm için önemli 2 tehlikenin küresel terör ve altyapı problemi olduğunun da altını çizen Vali Alaaddin yüksel, Antalya'nın turizm yapısını sadece havalimanından giriş yapan insan ve kasalara bırakılan para miktarları olarak görülmemesi gerektiğini, Antalya'nın turizm kapasitesiyle dünya barışına katkıda bulunduğunun da göz önüne alınmasını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2005 Perşembe 01:38:44
Güncelleme :10 Kasım 2005 Perşembe 01:46:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?