22
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

Uçağın lastiği patladı

SKY Havayolları'na ait uçağının kalkarken lastiğinin patlaması, Antalya Havalimanı'nda korkulu dakikaların yaşanmasına neden oldu. Pilotlar uçağı pist içinde durdurmayı başarırken 168 yolcu, tahliye edildi. Olay sonrası Antalya Havalimanı pisti iki saat kapatıldı.

Dün saat 15.15'te Antalya'dan Rusya'nın Rostov kentine gitmek üzere Kayı Grubu şirketlerinden Sky Havayolları'na ait TC-SKD çağrı işaretli Boeing 737-400 uçağı Birinci Dış Hatlar Terminali'nden 168 yolcu ve 6 mürettebatıyla hareket etti.

Pist başına geldikten sonra pilotlar motorları maksimum güç vererek uçağı kalkış için hızlandırmaya başladılar. Bu sırada bilinmeyen bir nedenle uçağın sol ana iniş takımında bulunan lastik patladı.
Kaptan Pilot Mustafa Deniz, olayı fark ederek henüz ‘V1’ olarak adlandırılan kalkış hızın ulaşılmadığı için hemen frenleme yapmaya başladı. Bu sırada Antalya Havalimanı kulesi, aşırı frenleme nedeniyle çıkan dumanı görerek pilotları uyardı.

İTFAİYE GELDİ

Uçak pist sonunda zorlukla dururken itfaiye olası bir yangın tehlikesi için hazır bekledi. Bu sırada uçakta bulunan 168 Alman yolcu, ‘slide’ olarak adlandırılan şişme kaydıraklarla tahliye edildi. Tahliyede yaralanan olmazken yolcular terminale alındı.

Sky Havayolları Yönetim Kurulu Üyesi Yalım Tilev, “Patlayan tekerlek sonrasında aşırı frenleme nedeniyle siyah duman çıkmış. Ancak alevlenme olmamış. Yolcular, bir başka uçakla gönderildi. Arabanın lastiği nasıl patlarsa, bu araçlarınki de öyle patlıyor. Siyah duman çıkınca kısa süreli panik yaşanmış. Büyütülecek bir konu değil” dedi.

UÇAK BAKIMA ALINDI

Yaşanan olay sonrasında Antalya Havalimanı'nın pisti iki saat kapatıldı. Hava trafiği diğer piste yönlendirildi. Uzmanlar pist üzerinde inceleme yaparak yüzeyde kalan lastik parçaları temizlendi. Lastiği patlayan TC-SKD çağrı işaretli Boeing 737-400 tipi uçak bakıma alındı.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2006 Cumartesi 15:53:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?