21
Mayıs
2024
Salı
TURİZM

İsviçre'den büyük ödül Antalya'ya

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İsviçre’nin Lugano kentinde, 29 Ekim- 1 Kasım tarihleri arasında düzenlenen İsviçre Uluslararası Tatil Fuarı’nda Antalya’nın layık görüldüğü “Turizm Şehri” büyük ödülünü, Fuar Başkanı Alessandro Strazzanti’nin elinden aldı. 

İsviçre’nin en büyük ve prestijli turizm fuarı olan İsviçre Uluslararası Tatil Fuarı’na 17 ülkeden, 1500 tur operatörünün katıldığı fuarda, 450’nin üzerinde stant kuruldu. Fuarda Antalya Büyükşehir Belediyesi de bir tanıtım standı açtı. Büyük ilgi gören standı fuarın ilk günü yaklaşık 3 bin kişi ziyaret etti. Ziyaretçilere, Antalya tanıtım broşürleri ve kitapçıkları verilirken, Antalya ilgili soruları yanıtlandı. 

Antalya, İsviçre’nin en büyük ve prestijli turizm fuarı olan Uluslararası Tatil Fuarı tarafından “Dağlar ve derin mavi denizin oluşturduğu görülmeye değer birliktelik, turizme büyük eğilimi olan tatil yöresi” özellikleriyle büyük ödüle layık görüldü. Fuar Başkanlığı, büyük ödülün Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e verilmesine karar vermişti. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin fuarda açtığı tanıtım standında bir ödül töreni düzenlendi. Törene, Türkiye’nin İsviçre Büyükelçisi Alev Kılıç, Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Ahmet Barut, Türkiye’nin Zürih Kültür ve Tanıtım Ateşeliği yetkilileri ile çok sayıda ziyaretçi katıldı. 

Antalya’yı tanıtmak üzere İsviçre’ye giden Başkan Türel, ödülü turizm İsviçre Uluslararası Tatil Fuarı Başkanı Alessandro Strazzanti’nin elinden aldı. Türel, Strazzanti’ye Antalya tanıtım seti hediye etti. Antalya’nın tarihi, kültürel ve turizm değerlerini anlatan Başkan Menderes Türel, Antalya’nın iki bin yılı aşkın tarihi boyunca olduğu gibi, bugün de önemli bir çekim merkezi olma özelliğini koruduğunu ifade etti. 

Antalya’nın Akdeniz çanağında turizm açısından en çok tercih edilen merkezler arasında yerini aldığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, her geçen gün ününü artırarak, bu merkezler arasında liderliğe doğru karalı adımlarla ilerlediğini kaydetti. Antalya’nın bu ödülü hak ettiğini vurgulayan Türel, “Bu değerli ödül için teşekkür ediyorum ve sizleri ‘Yeryüzündeki cennete, Akdeniz’in incisi Antalya’ya davet ediyorum” dedi.
iha
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2006 Perşembe 11:46:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?