22
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

Avusturyalı turistlerden Türkiye'ye destek

Avusturya tarafından Türkiye'nin AB'ye girmesine engel konması Alanya'da tatil yapan Avusturyalı turistlerin tepkisine yol açtı.Claudia Grabmeier adlı Avusturyalı turist, "Türkiye AB'ye girmeyi hak ediyor. Ancak Hükümette bulunan sosyalistler Türkiye'nin Müslüman olmasından dolayı itiraz ediyorlar" dedi.

AB süreci güreşmeleri sırasında Avusturya'nın imtiyazlı ortaklık teklifinde diretmesi, Alanya'ya tatile gelen Avusturyalı turistlerin tepkisine yol açtı. Sık sık tatil için Alanya'ya geldiğini söyleyen Claudia Grabmeie, "Hükümetin bu tavrı sosyalistlerin tepkisidir. Onlar Türkiye'nin Müslüman bir ülke olmasından olayı AB'ye girmesini istemiyor. Ancak ben yıllardır tatil için ülkenize geldiğimde burada kesinlikle bir din ayrımı yapılmıyor. Tam tersi burası tam anlamıyla laik bir ülke. Türkiye bir çok ülkeden daha çok AB'ye girmeyi hak ediyor" diye konuştu.

Avusturyalı turistlerin tercih ettiği Alantur Otel çalışanları da Türkiye'nin AB'ye girmesi konusunda turistleri etkilemek için çeşitli organizasyonlar yaptı. En ilginç organizasyon ise büyük bir pidenin üstüne yazılan "AB Evet" yazısı oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2005 Pazartesi 20:06:11
Güncelleme :3 Ekim 2005 Pazartesi 20:14:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?