21
Mayıs
2024
Salı
TURİZM

Belek'te hedef 1 milyon turist

Antalya'nın Serik İlçesi'ne bağlı Belek Beldesi'nde bulunan konaklama tesisleri, 2005 yılında 1 milyona yakın turisti konuk etti. Bölgenin 2006 hedefi, geçen yılın rakamını aşmak. 

Belek Turizm Yatırımcıları Birliği (BETUYAB) Genel Müdür Yardımcısı Serap Tombuş, Belek Turizm Merkezi'nde 36 konaklama tesisi bulunduğunu belirterek, "Bunların 5'i golf kulübü, diğerleri ise 5 yıldızlı otel veya tatil köyüdür" dedi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca 11 yeni tahsis yapıldığını ifade eden Tombuş, bu tahsislerden 5'inin golf ve konaklama tesisi olduğunu söyledi. Tombuş, "11 tahsisten 2'sinin 2006 yılı içinde, diğerlerinin ise 2007 turizm sezonunda hizmete açılması planlanıyor" dedi. 

Belek Turizm Merkezi'nde 2005 yılında 1 milyona yakın turistin tatil yaptığını hatırlatan Tombuş, sözlerine şöyle devam etti:
"BETUYAB, bölgede bulunan konaklama tesislerinin ortak sorunları için kuruldu. Belek'te turizm, sezona 'alt yapı sorunları ve sivrisinek gibi' bazı olumsuzluklarla başlamasına rağmen; iyi bir yönetim ve koordinasyon ile sıkıntılar giderildi. Belek kuş zenginliği, çoklu endemik yapısı ve doğal güzellikler ile özel öneme sahip. Bölgede otel yapılırken, en az ağaç kesilmeye çalışılıyor. Çünkü biliyoruz ki 'yapılan bina ne kadar güzel olursa olsun' doğal güzellik yoksa işe yaramıyor"
2005 yılında toplam 956 bin 294 turist arasında ilk sırayı Almanlar'ın aldığını açıklayan Tombuş, ikinci sırada Rus turistlerin bulunduğunu bildirdi. Tombuş, Belek'te ayrıca Hollanda, İngiltere, Belçika ve İsviçre'den konuklar ağırladıklarını belirterek, "İngiliz, Belçikalı ve İsviçreli turistlerin bölgeyi tercih etmelerinin nedenlerinden biri, golf sporu oldu" diye konuştu. 

50 bin metrekarelik alan üzerine kurulan Dinler Bahçesi'nin 1.4 trilyon liraya mal olduğunu hatırlatan Serap Tombuş, "Cami, kilise ve sinagogun aynı avluya açıldığı Dinler Bahçesi, anlam açısından çok önemli. Bölgeye gelen turist, mutlaka Dinler Bahçesi'ni ziyaret ediyor" şeklinde konuştu. 

574 farklı bitki çeşidi bulunan bölge, ayrıca 109 farklı kuş çeşidinin yaşadığı kuş cenneti olarak tanımlanıyor. Belek, Türkiye sahillerinde Caretta Caretta'ların 17 üreme alanından biri olma özelliğini taşıyor. İklim koşulları ve doğal güzelliği nedeniyle Belek, son yıllarda futbol takımlarının kamp ve antrenman için tercih ettiği bölgelerin başında geliyor. Belek'te bugüne kadar; Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Kartalspor, FC, Brugge, Spartak Moskova, Stuttgart, Kickers, Rizespor, Adanaspor, R+W sport, Bursaspor, FICOFI-KV Mcchelen, FC Emmersacher, Füssen Türk, SV Ettenkofen, TSV Züsmarshausen, DJK Letzan, Pamukkale-Anadolu, SC Halding, SVC Jenbach, SV Wildsteig, TSV Moosach. TSC Traunwalchen, SV Bischofsmains, Annabichler, Werder Bremen, N.A.C., Congo Milli Takımı, Ofu Beograd, Cska Sofia, Lasu Linz, Saturne, 1860 München, FC Den Bosch, ADO Den Haag, Fortuna Köln futbol takımları kamp yaptı.
.
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2006 Salı 13:48:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?