21
Mayıs
2024
Salı
TURİZM

'Çok sayıda turizm acentası yakında patlayacak'

Meder Hotel Genel Müdürü Erhan İleri, bu yıl iyi bir sezon geçirdiklerini ancak son dönem türeyen çok sayıda acentenin bazılarının ciddiyetten uzak çalıştığını ve bunun da yakında patlayacağını söyledi.

“ Aman dikkat “ diyerek sözlerine devam eden İleri, “ Rus pazarıyla çalışan seyahat acenteleri büyük oranda sezon başında eksilerden zararına satışlar yaptılar. Yüksek sezonda bunun telafisi yoluna gittiler. Ancak dikkat edilmesi gereken bir konu var ki, bazı seyahat acenteleri bu eksiyle sezon başında yapmış oldukları zararları kurtaramıyorlar. Bu da acentelerin batması, dolayısıyla otellerin para kaybetmesi demek. “ dedi

Otelcilerin birbirleri ile bağlantılı olması gerektiğini de sözlerine ekleyen Meder Hotel Genel Müdürü Erhan İleri, “ Otelcilerin birbirleri ile bu tip acenteler konusunda birbirleri ile irtibatta olmaları ve özelikle ödeme zorluğu çeken acenteleri birbirlerine bildirmeleri gerekiyor. Bu da hem para kaybını önlemek hem de bu tip acentelerin ne olduğunu ortaya koymak açısından son derece önemli “ dedi.
Halil Öncü - Kenthaber / Antalya
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2005 Çarşamba 09:59:44
Güncelleme :10 Ağustos 2005 Çarşamba 10:03:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?