22
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

Güneş tutulması heyecanı

Güneş tutulmasını izlemek için Antalya'nın Alanya İlçesi'ne Almanya'dan gelen 35 genç turist, motokros safari düzenlerken; 39 kişilik Hollandalı turist kafilesi ise cip safari düzenledi. Turistler, güneş tutulmasının ardından, tarihi bir olaya tanıklık ettikleri için çok mutlu olduklarını söyledi.

Güneş tutulmasını izlemek için Türkiye'ye gelen 35 kişilik Alman kafilesi motokros safari düzenledi. Gençlerden oluşan Alman kafilesi, tarihi Siyedra Kalesi kalıntıları yanında bir araya gelerek tutulmayı izledi. Aynı zamanda piknik yapan Almanlar, tam güneş tutulması sırasında çığlıklar atarak kutlama yaptı. Alman Rene Rietrich (19), güneş tutulmasını izlemek üzere tatile geldiğini ve gördükleri karşısında hayrete düştüğünü söyledi. Yine motokros turuna katılan Alman Erwin Plekkenfol (23), "Böyle muhteşem bir olaya tanık olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Bir daha böyle bir olaya tanık olmam imkansız. İlerde çocuklarıma ve torunlarıma anlatacağım güzel bir hatıram var" dedi.

Hollanda'dan güneş tutulmasını izlemek üzere Alanya'ya gelen 39 kişilik Hollandalı kafile ise cip safari düzenledi. İlk olarak Dimçayı kenarında bulunan piknik yerlinde toplanan Hollandalı kafile burada yemeklerini yedikten sonra Mahmutlar Beldesi'nde bulunan Siyedra Kalesi'ne çıktı. Güneş tutulmasını izleyen Hollandalı İnes Nembert (27), "Güneş tutulması için Alanya'ya geldiğime ne kadar iyi yaptığımı, bu güzel olayı izledikten sonra anladım" dedi.

Ellen Von Dovp, birkaç gün önceden Alanya'ya geldiğini ve güneş tutulması gibi muhteşem bir doğa olayına tanık olduğu için kendisini şanslı ve ayrıcalıklı hissetiğini söyledi. Ger Waeters (60) ise, "Bugüne kadar hiç güneş tutulması izlememiştim. Eşimle birlikte bu tarihi doğa olayını izlemek ve tanık olmak için Alanya'ya tatile geldik" dedi.

Tam güneş tutulması sırasında Hollandalı ve Alman turistler sevinç çağlıkları attı.

.
Yayın Tarihi : 29 Mart 2006 Çarşamba 19:48:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?