21
Mayıs
2024
Salı
TURİZM

Güneş tutulması turizmi

29 Mart'ta gerçekleşecek güneş tutulmasının en iyi izleneceği yay üzerinde bulunan Antalya, bu doğa olayını kaçırmak istemeyen turistlerin akınına uğradı.

Antalya bir yandan 29 Mart'ta gerçekleşecek tam güneş tutulmasına hazırlanırken, bir yandan da bu doğa olayını izlemek için dünyanın dört bir yanından gelen turistleri ağırlıyor. Tam güneş tutulma evresinin en iyi gözleneceği yer olması nedeniyle özellikle bilimadamlarının cazibe noktası olan Antalya'da, havaalanı Dış Hatlar Terminali'nde turist yoğunluğu yaşanmaya başladı. Türkiye turizmine katkıda bulunması beklenen güneş tutulması için Antalya'ya birkaç gün önceden gelen turistler ise, şehri gezerek tanımaya çalışıyor.

Brezilya'nın doğu kıyısında güneşin doğuşuyla başlayacak tutulma, Atlas Okyanusu boyunca devam edecek. Gana'dan Afrika kıtasına çıkan tutulma gölgesi, Nijerya ve Libya boyunca Sahra çölünü geçerek Akdeniz'e ulaşacak. Antalya kıyılarından Türkiye'ye girecek olan tutulma gölgesi, saatte yaklaşık 3250 kilometre hızla Ordu'ya kadar uzanan 165 kilometre genişlikteki bir bölge üzerinde yoluna devam edecek. Buradan sonra Karadeniz'e geçecek olan tutulma gölgesi Gürcistan'da yeniden karaya çıkacak. Hazar Denizi'nin kuzeyi ve Kazakistan'dan sonra günbatımından sonra Moğolistan'da sona erecek.

.
Yayın Tarihi : 27 Mart 2006 Pazartesi 20:44:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?