21
Mayıs
2024
Salı
TURİZM

Sahilllerde "gönüllü" temizlik

Türkiye'de Deniztemiz Derneği/Turmepa koordinatörlüğünde yürütülen Uluslararası Kıyı ve Deniz Temizliği Kampanyası çerçevesinde sahilde temizlik yapıldı. Çevrecilerin büyük ilgi gösterdiği çalışmalar sırasında Alanya Balıkçı Barınağı'ndaki pislik, turistleri de şaşırttı.

Deniz ve Kıyı Temizliği Kampanyası kapsamında Alanya'da bulunan çevreciler, Çevre Sağlık Müdürlüğü ve Alanya Belediyesi Çevre Müdürlüğü ekipleri kampanyaya destek verdi. Çevreciler, Alanya Balıkçı Barınağı ve plajlarda temizlik yaptı. Temizlik çalışmaları sırasında Alanya Balıkçı Barınağı'ndaki pislik çevrecileri ve turistleri dehşete düşürdü. Teknelerin etrafındaki kirlilik çevreciler ve turistleri şaşırttı. Turistik amaçlı gezi yapan tekne sahipleri, denizde bulunan pisliklerin yağmur kanalıyla geldiğini söyledi.

Alanya Çevre Derneği (ALÇED) Başkanı Şerefnur Kayhan, teknecilerin kayıtsız kalmasından yakındı. Tekne sahiplerini eleştiren çevreciler, "Cennet gibi Alanya'yı ne hale getirdiler, yazık" diye konuştu. ALÇED Başkanı ve Turmepa Alanya İlçe Koordinatörü Şerefnur Kayhan, barınağın bu görüntüsü karşısında şaşkınlığını gizlemeyerek, "Deniz Temizleme Kampanyası başlattık; ama bu kirliliği nasıl temizleriz, bilmiyorum. Biz bile bu işin içinden çıkamayız. Görünen şu ki, bu kirlilik drenaj kanalları aracılığıyla buraya gelmiş; ama yine de temizlenebilir. Buradan ekmek yiyen günübirlik tur tekneleri sahipleri kendi çevrelerini temizlemiş olsa burası böyle gözükmez" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2005 Pazar 13:24:16
Güncelleme :3 Ekim 2005 Pazartesi 20:19:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?