22
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

Turistler bu yemeklere bayılıyor

Antalya’nın Kemer İlçesinde bulunan beş yıldızlı Meder Resort Hotel Mutfak Şefi Nurettin Demirtaş, 21 yıllık meslek hayatında gelen konukları memnun edebilmek için 24 saat boyunca hizmet verdiklerini belirtti. Demirtaş, çeşitli ülkelerden gelen turistlerinde özellikle Türk Mutfağına büyük ilgi gösterdiklerini belirtirken, çok sayıda yabancı misafirin kendilerinden yedikleri yemeklerin reçetelerini istediklerini belirtti.

Ruslar Kuzu’ya, Almanlar Meyve Soslu Yemeklere,İtalyanlar Israrla Makarnaya İsrailler de Daöener ve Şiş Kebaba hayran…

Meder Hotel Mutfak Şefi Nurettin Demirtaş , “ 21 yıldır bu mesleğin içindeyim. Görüyorum ki, tabancı misafirlerimizin geneli Türk Mutfağını oldukça beğeniyorlar. Rus misafirlerimiz son dönemde Kemer’de yoğunluktalar ve popülerler. Daha çok Kuzu yemeklerine ciddi bir düşkünlükleri var. Özellikle de Türk gecelerinde Türk yemeklerine büyük ilgi gösteriyorlar ve beğenerek yiyorlar. Otelimizde İtalyan müşterilerimiz de var. Onlarda kendine özgü et yemekleri ile makarna türü yemeklerini ısrarla tüketiyorlar. Almanlar ise özellikle yaz aylarında meyve soslu yemekleri tercih ediyorlar. Yaz aylarında yediklerine çok dikkat ediyorlar. Sağlıklarına büyük özen gösteriyorlar. Son yıllarda İsrailli misafirlerimiz de arttı. Daha çok et yemekleri ile et yemeklerine büyük ilgi gösteriyorlar. Türk kültürüne yakın yemek yeme zevkleri var. Ağır Türk tatlıları ve yemeklerine düşkünlükleri var.”dedi.

'İmambayıldı'ya adeta bayılıyorlar

Haftanın belli günlerinde Türk geceleri için Türk yemeklerinden oluşan bir menü hazırladıklarını da sözlerine ekleyen Demirtaş, “ Otelimiz de kalan misafirlerimiz bu günlere yoğun talep gösteriyor. Bizde hazırlıklarımızı buna göre yapıyoruz. Döner Kebap ve Şiş Kebapa büyük ilgi gösteriyorlar. Ayrıca sebze ve meyve ağırlıklı yemeklere de ilgileri oldukça fazla oluyor. İmambayıldı ya adeta bayılıyorlar. Bizlerden reçete isteyen misafirlerimiz oluyor. Ayrıca ülkelerine döndüklerinde özellikle Türk mutfağı konusunda övgü dolu mailler ve mesajlar alıyoruz. Bunun ciddi teşekkürler ile bizlere dönmesi bizleri ayrıca mutlu ediyor. Yorgunluğumuzu gelen bu teşekkürler ile de atmış oluyoruz.

Halil Öncü - Kenthaber / Kemer
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2005 Perşembe 12:20:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?