22
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

Turizmciler Kemer'de toplandı

Turizmin birbirinden önemli isimlerini bir araya getiren Türkiye-Avrupa Turizm Zirvesi Kemer’de başladı. Basın tarafından Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç sık sık takibe alınırken, Bakan Koç daha çok eline verilen gazete küprülerini okumakla zamanını geçirdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’un da katıldığı toplantı da açılış konuşmasını yapan Avrupa-Türkiye Turizm İş Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner, “ Bu toplantıyı Türkiye için yapıyoruz. Bunu daha çok sektör için ve Avrupa’daki arkadaşlarımız için yapıyoruz. Turizm denilen olay insanlar arası bir ilişki. Bu ilişki ne kadar hızlı devam ediyorsa o zaman bu işin ticaret iş de o kadar güzel oluyor. Antalya dünyada çok büyük bir eser yarattı. Dünya Ticaretinde bir isim oldu ve bir inanılmazı başardı.”dedi.

Baraner yaptığı konuşmasında çalışmalarını özetlerken,özellikle İsviçre ile gerçekleştirilecek İsviçre Türkiye Dostluk derneği konusunda da bilgiler verdi. Baraner “ Bu yıl dört kere İsveçre’ye gittik. 15 gün sonra Türkiye’nin büyük işadamlarından Şadık Tara Bey’in başkanlığında İsviçre Türkiye Dostluk derneğini kuruyoruz. 4 kez toplantı yaptık ve bir araya geldik. Ve 5. toplantıda da olay resmileşiyor artık.Eş başkanı da şu an söyleyemiyorum ama oranın en büyük Bankasının Yönetim Kurulu Başkanı olacak. Ve İsviçre ile Türkiye’yi Bankaları, sporcuları, kültürleri insanları , gençleri çocukları bir araya getireceğiz.Bu yaptığımız turizm insanlar arası uzaklığı hiç bir manada kabul etmiyor. Ve etmez. Olayın doğasına ters.”dedi.

Toplantıda açılış konuşmalarında söz alan Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker ise misafirlere önce Kemer hakkında bilgiler verdi ardından, mevcut yasalar ile bir turizm ilçesini idare etmenin zorluğundan bahsetti. Şeker,” Artık turizm İlleri ve ilçeleri için düzenlemelere ihtiyaç vardır.” Dedi. Şeker, “Kemer 1974 yılında tamamen boş bir arazi iken, ilk defa Dünya Bankası tarafından keşfedilmiş 1974 yılında master planla Kemer’in turizme açılması öngörülmüş zamanın hükümetleri ve Dünya Bankasının görüşmeleri sonucunda Kemer’e verilen kredi ile alt yapı çalışmaları başlamış. Yani Kemer daha köy durumundayken alt yapısı yapılmaya başlanmış. Tabii ki bugün diğer birçok bölgeye göre sıkıntısının olmaması da daha o zamanlar yapılan alt yapı yatırımları ile ilgilidir.

Kemer ilk planlandığında 25 bin yataktı. Bugün Kemer’de 100 bine yakın yatağımız var. Bunu da açıkça söylemeliyim ki, çevre çok önemli. Kemer artık yapılaşmanın son aşamasına gelmiş durumdadır. Birkaç yıl sonra gelen yabancı konuklarımız , misafirlerimiz artık Kemer’de çok inşaat göremeyecekler, çok yapılaşma görmeyecekler. Bundan sonra biz 5 belediye olarak sürekli park bahçe ve peyzajla uğraşacağız. Biliyorsunuz her zaman otellerimize gelen misafirlerimiz otellerimiz 5 yıldız, dışarısı 1 yıldız gibi sözler söylüyorlar. Bu konuyu biz Kemer’de ciddi şekilde toparladık. Ve bundan sonra da toparlamaya devam edeceğiz. Biliyorsunuz çevre ve temiz deniz, mavi bayraklar ile anılıyor. Türkiye’nin en çok mavi bayrağı Turizmin başşehri Antalya da. Ama Antalya’da en çok mavi bayrak ise Kemer’de. Bunu da gururla söylemek istiyorum.”dedi.

Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker, “Turizm ilçelerinin mevcut yasalarla idare etmemiz çok zor. Yetki anlamında zor, maddi anlamda zor. Bugün Kemer’e baktığınızda kapı girişinde tabelada 17300 yazıyor. Benim yerleşik nüfusum 40 bini buldu. Hala bu nüfusa bu kadro ile hizmete devam ediyoruz.Artık turizm İlleri ve ilçeleri için düzenlemelere ihtiyaç vardır.”diye konuştu.

Zirvede TUI Almanya Genel Müdürü Sören Hartmann, Avrupa Turizminin gelişimde Akdeniz çanağında yeni pazar eğilimleri ve değişen müşteri profiline bir bakışı,Alman Seyahat Ticaret Dergisi "Touristik Report" Genel Yayın Yönetmeni Jürgen Scharrer, Avrupalı büyük seyahat şirketlerinin online satışları, internet satışları ve bunun seyahat acentaları satışlarına etkisini, ETS Grubu Başkanı Murat Ersoy,İç piyasalarda 2006 yılı ilgili beklentilerini anlatacak. Öğeden sonra ise panel gerçekleştirilecek. Panelde İsviçre pazarındaki gelişmeler ve beklentiler masaya yatırılacak.Oturum Başkanlığını Aktob Başkanı Osman Ayık’ın yapacağı panele BENTOUR İsviçre Genel Müdürü Kadir Uğur, İsviçre Seyahat acenteleri Başkanı,Kuoni ve Holidaycheck Isvicre katılacak. Ayrıca Avrupa İş ve Kongre Turizmi Dergisi Travel One" turizm dergisi Genel Müdür ve Genel Yayın Yönetmeni Thomas Hartung Antalya – Uluslararası konferans ve kongre turizmininde son pazar eğilimlerini konuklara anlatacak.

.
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2006 Pazartesi 15:37:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?