18
Mayıs
2024
Cumartesi
TURİZM

Olimpos büyülüyor

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde bulunan ve Antik Likya medeniyetinin en önemli şehirlerinden birisi olarak günümüze kadar gelen Olympos Antik Kenti, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.
Büyüleyici atmosferi, geniş yerleşim alanı ve denize yakın konumu ile hala ayakta kalan ve yıllara meydan okuyan Olympos Antik Kenti'ni ziyaret eden turistler hayranlıklarını gizleyemiyor. Dünyanın dört bir yanından Kemer'e gelen turistlerin en çok ziyaret ettikleri mekanların başında gelen antik kent, Antik Likya medeniyetinin en önemli şehirlerinden biri olduğu belirtiliyor.
Edinilen bilgiye göre, şehrin temelleri eski Helenistik dönemde M.Ö. 300 yıllarında inşa edildi. Büyük İskender, fetihlerine ilk başladığı yıllarda kış aylarını Olympos'a komşu bir liman şehri olan Phaselis'te geçiriyordu. Olympos, Roma İmparatorluğu Hıristiyanlaşma süreci içerisindeyken bir piskoposa ev sahipliği yaptı. 3. yüzyıldan itibaren korsanların sürekli olarak şehre saldırmaları sonucu şehrin nüfusu yavaş yavaş azalarak eski önemini kaybetti. 11. ve 12. yüzyıllarda Cenevizliler, Venedikliler ve Rodos Şövalyeleri tarafından yeniden inşa edilerek Haçlı seferleri sırasında ticaret limanı olarak kullanılan şehir, Osmanlı donanmasının 15. yüzyılda Doğu Akdeniz'i hakimiyeti altına aldığı sıralarda terk edildi.
Günümüze kadar ayakta kalmayı başaran Olympos Antik Kenti, yaz kış yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret ediliyor.
.
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2005 Pazartesi 17:09:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?