22
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

Pansiyonlar büyük otellerin lojmanı oldu

Kemer'de 7 yıldan bu yana Murat 2 Otel'in işletmeciliğini yapan Nejdet Şeker, yıldızı az olan otel ve pansiyonların bitirildiğini söyleyerek, " Ölüm kalım savaşı veriyoruz. Tatil köyleri ve 5 yıldızlı oteller ile nasıl rekabet ederiz? 4 yıldızdan aşağısı olan otellerin durumu ne olacak? Pansiyonculuk ve küçük oteller öldü, başımız sağ olsun" diyerek tepkisini dile getirdi.

Şeker, "1983 yılından bu yana Kemer'de turizm adına çalışıyorum. Restaurantçılık yaptım, çeşitli otellerde görevlerde bulundum. Son 7 yılımda da Kemer'de bulunan Murat 2 otelinin işletmeciliğini yapıyorum. Şunu açıkça söylemeliyim ki, maalesef küçük oteller ve pansiyonlar artık bitmiş durumda. 4 yıldızdan aşağı otel ve pansiyonculuk öldü, başımız sağ olsun. Kemer'de yer alan pansiyonlar ve küçük oteller işletmelerini büyük otellerin personel lojmanları olarak hizmet vermeye başladılar. Artık otelcilik ve pansiyonculuk hizmeti, büyük otellerin ve inşaat şirketlerinin çalışanları ile doluyor. Eskiden böylemiydi diye soracak olursanız, tabii ki değildi. Çünkü pansiyon ve küçük oteller özellikle yaz sezonunda ailelerin buluşma noktası oluyordu. Ama şimdi inşaat işçisi ve otellerin personel lojmanı oldu. Biz otelimiz yaşatmak ve sıcacık bir misafirlik ve aile ortamı ile iç içe bir tatil sunmak için yine de yaşamak için var gücümüz ile dayanmaya çalışıyoruz. Bu konuda yetkilerden yardım bekliyoruz" diyerek dert yandı.

Pansiyon ve küçük otellerin fiyatlarının şu an için kişi başı 25 ve 35 YTL. arasında olduğuna da dikkat çeken Murat 2 Otel sahibi Nejdet Şeker, " 4 yıldız ve aşağısı olan otel ile pansiyonlarda fiyatlar 25-35 YTL.arasında değişiyor. Gazetelere bakın, ilanlara bakın birçok 5 yıldızlı otelin zaman zaman bu fiyatlara kadar indiklerini göreceksiniz. Biz bu konuda nasıl rekabet edeceğiz."dedi.

Şeker, her şeye rağmen hala otellerine Ankara, İstanbul ve diğer şehirlerden yıllardan bu yana gelen aileler olduğunu ve otellerini dayanabildikleri kadar işleteceklerini söyledi.
Kenthaber
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2007 Pazar 12:05:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?