19
Mayıs
2024
Pazar
TURİZM

Turizm fırtına öncesi sessizliği yaşıyor

Kemer’de bulunan 5 yıldızlı Meder Resort Otel Genel Müdürü Erhan İleri, bu yılki turizmde Fırtına öncesi bir sessizlik yaşandığını söyledi. İleri, “2006 sezonun Türk Turizmi açısından sıkıntılı geçeceğine inanıyorum. “dedi.

2006 sezonunun Türk turizmi açısından sıkıntılı geçeceğine inandığını belirten Erhan İleri, şunları söyledi: "2005 rakamlarının yakalanamayacağını, aksine 2004 rakamlarının da altına ineceğiz gibi gözüküyor. Bunun en büyük nedeninin Avrupa’da yaşanan ekonomik sıkıntı olduğuna inanıyorum.

Almanya’dan gelen çok sayıda misafirimiz bizlere özellikle Almanya’da yaşanan vergilerin artması, işsizlik maaşlarının düşmesini, emekli maaşlarındaki azalmayı bizlere anlatmaktadırlar. Bunun yanırsa son dönem yaşanan aksilikler ki bunlar arasında en önemlileri karikatür krizi, kuş gribi de bunlar arasında etken. 

Ayrıca bilinçsizce yapılmaya devam edilen oteller, yatak arzının devam etmesi de işin tuzu biberi. Artık yatak sayısının sabitlenmesi, yeni tahsislerin verilememsi, otel sayısının sabitlenmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra da Mevcut otellerin de kalitesinin nasıl yükseltileceği planlanmalıdır."

Rusya Pazarına da değinen İleri, “Rusya Pazarı en kötü şartlara rağmen geçen yılki rakamlarını görecektir. Hatta geçen yılki rakamların % 10’lar civarında geçmesini de bekliyorum. Bu amaçla MITT Moskova Fuarına da katılıyoruz. Gerekli tanıtımlarımızı Rusya’nın en büyük fuarında yapacağız. “diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 20 Mart 2006 Pazartesi 22:22:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?