8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURDUR
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi

Tarihçe

Burdur Eğitim Fakültesi, 1965-1966 öğretim yılında "Burdur Kız Öğretmen Okulu" olarak öğretime başlamış, 1977-1978 öğretim yılında iki yıllık Eğitim Enstitüsüne dönüştürülmüştür. 20 Temmuz 1982tarihinde 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile de Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğüne bağlanmış ve Eğitim Yüksekokulu adını alarak 1989-1990 öğretim yılından itibaren öğretim süresi 4 yıla çıkarılmıştır.

Eğitim Yüksekokulu, Burdur Eğitim Fakültesi adını alarak 3837 Sayılı yasa ile kurulan Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü'ne bağlanmıştır.

1993 yılına kadar sadece Sınıf Öğretmenliği Bölümünde Eğitim-Öğretim yapılan Fakültemizde 1993-1994 Eğitim-Öğretim yılından itibaren Beden Eğitimi ve Spor Bölümü, Müzik Eğitimi ve Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalları açılarak Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alınmaya başlanmıştır.

1995-1996 Eğitim-Öğretim yılında ise bu mevcut bölümlerin yanında Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi ve Sosyal Bilimler Eğitimi (Tarih Eğitimi Anabilim Dalı, Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı) Bölümleri ile 1997-1998 Eğitim-Öğretim yılından itibaren Okul Öncesi Eğitimi Bölümü öğretime başlamıştır.

YÖK / Dünya Bankası Milli Eğitimi Geliştirme Projesi kapsamında Eğitim Fakültelerinin yeniden yapılanması çerçevesinde 1997-1998 Eğitim - Öğretim Yılı Bahar Yarıyılından itibaren Fakültemizin Bölüm ve Anabilim Dalları yeniden yapılanmıştır. 2005-2006 Öğretim Yılından itibaren Fakültemiz Bucak kampüsünde ek kontenjan ile Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği (BÖTE) Anabilim Dalı ve İlköğretim Matematik Öğretmenliği Anabilim Dalı açılmıştır.

Fakültemizde; Okulöncesi Öğretmenliği, Resim-İş Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ve Türkçe Öğretmenliği Anabilim Dallarında normal öğretimin yanı sıra ikinci öğretim de yürütülmektedir.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi
Adres2 :Bahçelievler/Burdur
Posta Kodu :15100
Telefon :(0 248) 234 6005 (Santral)
Faks :(0 248) 234 6009
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.